Fotbal intern

Mititelu se oferă în mod oficial să schimbe gazonul de pe Ion Oblemenco, primarul Craiovei amână: ”Poate să mă înjure oricine, nu îl schimb acum”

25.09.2019 | 16:15
Mititelu se ofera in mod oficial sa schimbe gazonul de pe Ion Oblemenco primarul Craiovei amana Poate sa ma injure oricine nu il schimb acum

După un singur meci jucat pe cea mai importantă arenă a Olteniei, stadionul ”Ion Oblemenco”, patronul celor de la FC U Craiova, Adrian Mititelu, este decis să rezolve cea mai mare problemă de la inaugurare: gazonul. Șeful grupării de Liga a 3-a s-a oferit să suporte financiar schimbarea suprafeței de joc, iar în cursul zilei de miercuri a înaintat o propunere oficială în acest sens.

Mititelu se oferă oficial să schimbe gazonul de pe ”Ion Oblemenco”

În dimineața zilei de miercuri, 25 septembrie, Adrian Mititelu a lansat verbal propunerea către autoritățile locale din Craiova: ”Fac o declarație în exclusivitate: să mă lase să-l fac eu, pe gratis. Să mă lase să joc și-l fac pe gratis. Eu din banii clubului fac gazonul și-l fac masă de biliard”, a spus patronul FC U Craiova, conform Sport.ro.

Câteva ore mai târziu, clubul U Craiova 1948 S.A. a înaintat propunea oficială către primarul orașului, Mihail Genoiu: ”Prin prezenta, ne manifestăm în mod oficial disponibilitatea de a a reconstrui din fonduri proprii terenul-gazon de pe stadionul Ion Oblemenco (…) Suntem dispuși să ne angajăm, oferim și garanții în acest sens, să realizăm din resurse proprii un gazon de înaltă clasă pe noul stadion, într-un termen rezobanil”. Condiția lui Mititelu pentru realizarea investiției: FC U Craiova să beneficieze de acest stadion pentru meciurile de acasă.

Mititelu se oferă oficial să schimbe gazonul de pe ”Ion Oblemenco”
Mititelu se oferă oficial să schimbe gazonul de pe ”Ion Oblemenco”. Sursa foto: Facebook

Primarul Craiovei, vești proaste pentru Mititelu: ”Chiar dacă toată lumea dorește, gazonul nu se schimbă acum”

Deși toată lumea dorește schimbarea gazonului de pe ”Ion Oblemenco”, edilul Mihail Genoiu e decis să amână orice lucrare. Acesta spune că încă studiază problema a gazonului și nu vrea să își asume riscuri sau să greșească înlocuirea actualei suprafețe cu una la fel de proastă.

”Mă confrunt cu două probleme: una juridică, cum îl schimb ca ulterior să nu avem probleme cu legea după ce l-am schimbat, pentru că lucrurile se uită, iar a doua problemă este cea legată de calitatea gazonului, și anume cu ce fel de gazon îl înlocuiesc. Am avut un caiet de sarcini pregătit, realizat de consultantul care face consultanţă pentru gazonul de la Arena Naţională şi care a schimbat gazonul acolo.

Sincer să fiu, mie nu mi-a plăcut şi l-am auzit şi pe fotbalistul Nistor de la Dinamo care spunea „domne, mai bine jucam în „Ştefan cel Mare”. Ori când mă duc să schimb un gazon cu 250.000, 280.000 euro şi să mă trezesc că e la fel ca primul, nu vreau să fac această greșeală. Poate să mă înjure oricine, nu îl schimb acum, chiar dacă toată lumea dorește acest lucru. Sunt printre cei mai mari susținători al acestui schimb de gazon, însă nu trebuie făcut cu grabă.”, a declarat Mihail Genoiu, în cursul zilei de miercuri.

Mititelu se oferă oficial să schimbe gazonul de pe Ion Oblemenco, primarul Craiovei amână
Mititelu se oferă oficial să schimbe gazonul de pe Ion Oblemenco, primarul Craiovei amână. Sursa foto: sportpictures.eu

O decizie finală va fi luată după o întâlnire între primărie și CNI

În această săptămână, reprezentanți din primăria Craiova, împreună cu cei ai CNI (Compania Națională de Investiții) vor avea o întrevedere pentru a lua cea mai bună decizie cu privire la gazon. ”Reprezentanții CNI vin la Craiova pentru a stabili în ce condiții pot interveni, sau ne vor da nouă posibilitatea să schimbăm gazonul”, spunea primarul Genoiu acum o săptămână.