Fotbal intern

Mitriță, Andone și Manea marii absenți din echipa națională! Numele “grele” lăsate acasă de Contra

23.05.2019 | 19:15
Mitrita Andone si Manea marii absenti din echipa nationala Numele grele lasate acasa de Contra

Cosmin Contra a anunțat lista jucătorilor convocați pentru dubla cu Norvegia (7 iunie) și Malta (10 iunie) din preliminariile Campionatului European din 2020. Selecționerul României a lăsat acasă nume importante precum Florin Niță, Cristi Manea, Alexandru Mitriță și Florin Andone.

Mitriță, Andone și Manea marii absenți din echipa națională: “Nu am fost niciodată ranchiunos”

Selecționerul s-a ținut de promisiunea făcută după meciul cu Feroe și nu l-a convocat pe Alex Mitriță după ce spunea: “Nu o să accept niciodată ca vreun jucător să vină şi să nu-şi dorească să ajute echipa pe teren”. După transferul la New York City, Alexandru Mitriță a fost titularizat de selecționer în meciul cu Suedia, unde a fost unul dintre cei mai slabi oameni de pe teren. După un schimb dur de replici la vestiare, fostul atacant al Craiovei a fost lăsat în afara lotului cu Insulele Feroe și la final Contra l-a făcut praf pe Mitriță: “Nu am fost niciodată ranchiunos şi dovedesc asta de fiecare dată. Accept anumite lucruri, dar nu o să accept niciodată ca vreun jucător, indiferent de numele lui, să vină şi să nu-şi dorească să ajute echipa naţională pe teren. Dacă joacă bine la echipa lui de club şi va veni cu parametrii fizici mai buni decât acum, de ce să nu îl convoc?” 

Alexandru Mitriță nu trece prin cea mai bună perioadă nici la New York City. Fostul atacant al Craiovei își trăiește visul american, însă evoluțiile sale sunt sub așteptările de 8 milioane de euro, cât a fost suma de transfer. Românul are două goluri înscrise în cele 5 luni petrecute la noua sa echipă, însă a avut ghinion și cu accidentările.

Florin Niță nu a mai fost convocat de Cosmin Contra. Portarul lui Sparta Praga a fost în lotul României la ultimele acțiuni, însă de această dată selecționerul l-a adus pe Ionuț Radu de la Genoa, portarul naționalei de tineret. Radu va merge alături de naționala U-21 la turneul final din Italia, care se va desfășura în luna iulie a acestui an.

Cosmin Contra in meciul dintre Romania si Insulele Feroe din preliminariile Euro 2020, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, marti, 26 martie 2019. © FOTO: Razvan Pasarica / Sport Pictures
Mitriță, Andone și Manea marii absenți din echipa națională! Numele “grele” lăsate acasă de Contra

Singurul român din Premier League e în afara lotului

Surprinde și absența lui Cristi Manea, însă este posibil ca fundașul stânga să nu fie convocat de Contra tocmai pentru că va participa la Campionatul European U-21. Însă acolo va merge și Radu, care e convocat.

Singurul român din Premier League în sezonul recent încheiat nu a fost convocat. Florin Andone nu a prins lotul, Contra bazându-se doar pe trei atacanți în această “dublă”: George Țucudean, George Pușcaș și Claudiu Keșeru. Nu a fost cel mai bun sezon pentru Andone, care a marcat trei goluri în campionat și două în Cupă.

România este pe locul 3 în grupa F după primele două meciuri. Spania și Suedia ocupă primele două locuri, iar în spatele României sunt Malta (3 puncte), Norvegia (1 punct) și Insulele Feroe. Este o dublă foarte importantă în condițiile în care tricolorii au pierdut 3 puncte importante în Suedia, în primul meci. Primele două locuri se califică la turneul final din 2020.

Mitriță, Andone și Manea marii absenți din echipa națională! Numele grele lăsate acasă de Contra
Mitriță, Andone și Manea marii absenți din echipa națională! Numele grele lăsate acasă de Contra Florin Andone in meciul amical de fotbal dintre Romania si Olanda, desfasurat marti 14 noiembrie 2017 pe Arena Nationala din Bucuresti.

Lotul convocat de Cosmin Contra:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes, 59/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Ionuţ Radu (Genoa, 0/0)

Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 15/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 34/0), Dragoş Grigore (Ludogoreț, 35/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 0/0), Alin Toşca (PAOK, 15/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 9/0)

Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 42/5), Dorin Rotariu (Astana, 9/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 19/4), Dennis Man (FCSB, 3/0), Tudor Băluţă (FC Viitorul, 4/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 16/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 4/0), Dan Nistor (Dinamo, 1/0), Alexandru Maxim (Mainz, 34/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 30/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 3/0)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 31/10), George Ţucudean (CFR Cluj, 9/3), George Puşcaş (Palermo, 6/2).

  • 3 puncte a adunat România în primele două meciuri
  • 2016 este anul în care România a fost ultima dată la Euro