News

Mitropolitul Banatului, donație impresionantă pentru spitalul CF din Timișoara în lupta împotriva coronavirusului! Părintele Selejan este mare fan Mircea Badea și rezolvă problemele din trafic

18.03.2020 | 10:43
Mitropolitul Banatului donatie impresionanta pentru spitalul CF din Timisoara in lupta impotriva coronavirusului Parintele Selejan este mare fan Mircea Badea si rezolva problemele din trafic
ADVERTISEMENT

În vremuri de restriște, românii s-au întors întotdeauna spre Dumnezeu. Au știut că în biserică vor avea mereu alinare, vor găsi lumină și calea spre mântuire. Și ușile au fost, ca de fiecare dată, larg deschise. La fel se întâmplă și acum, în clipe dificile. Ca drept dovadă, Mitropolitul Banatului nu a ezitat și a făcut o donație impresionantă pentru spitalul CF din Timișoara în lupta împotriva coronavirusului!

Mitropolitul Banatului, donație impresionantă pentru spitalul CF din Timișoara în lupta împotriva coronavirusului!

Înalt Preasfinţitul Părinte Ioan Selejan a luat decizia să ajute unitatea medicală cu două concentratoare de oxigen. Vorbim de două aparate de un real ajutor în contextul răspândirii noului virus, acestea având ca întrebuințare separarea oxigenului de celelalte gaze cu ajutorul unui sistem de filtre.

ADVERTISEMENT

Concret, pacientul respiră oxigenul în mod normal, prin masca sau canula sa. Restul persoanelor din încăpere vor continua să respire cantități normale de oxigen. Oxigenul poate ajuta la tratarea simptomelor pacientului prin reducerea sentimentului de dispnee, îmbunătățirea cantității de exerciții fizice sau de activități pe care le poate realiza.

Părintele Selejan este mare fan Mircea Badea și rezolvă problemele din trafic

Îmbunătățirea capacității de a dormi, îmbunătățirea calității vieții și creșterea nivelului său de confort sunt alte calități pe care concentratoarele de oxigen le pot aduce pacienților. Nu este primul gest frumos al Arhiepiscopiei Timișoara.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, aceștia au donat mai multe case, unor familii nevoiașe de pe raza judetului Timis. Vă readucem aminte și de un alt episod inedit care l-a avut în prim plan pe Mitropolitul Banatului. Ioan Selejan nu a ezitat și s-a declarat un mare fan Mircea Badea.

Anul trecut, ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului a fost invitat la Antena 3. Mitropolitul l-a numit atunci pe Mircea Badea, “Pustnicul de la miezul nopţii”.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine, dacă îngăduiţi să-i spun, el este pustnicul de la miezul nopţii de la Antena 3. El este singur, toţi am impresia că îl părăsiţi şi el este în miezul nopţii”, a spus ÎPS Ioan care a făcut furori în urmă cu câteva luni, atunci când supărat că nu exista un agent de poliție într-o intersecție, a coborât și a început să dirijeze traficul.

Înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe Române se afla în mașină cu o echipă de jurnaliști a postului public. Când a văzut că un autocar a rămas blocat la un colț de stradă, fără să stea pe gânduri, mitropolitul Banatului a coborât din mașină și a început să-l ghideze pe șofer.

ADVERTISEMENT

Nu s-a oprit aici și fără să-și pună vreo clipă problema siguranței a continuat să dea indicații și celorlalți conducători auto care așteptau pe ambele străzi. Culmea, părintele a spus că nu este o premieră pentru el acest gest. „Nu este prima dată când la o intersecție sau undeva unde se produce un accident de circulație și văd că nu este un agent de poliție, cobor din mașină și încep să dirijez circulația”

 

 

ADVERTISEMENT