News

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, depistat pozitiv cu Covid-19. Care este starea prelatului

03.10.2020 | 11:22
Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicut depistat pozitiv cu Covid19 Care este starea prelatului
Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, depistat pozitiv cu Covid-19. Care este starea prelatului. Sursa foto: transilvaniareporter.ro
ADVERTISEMENT

Este din nou alertă la vârful Bisericii Ortodoxe Române. Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț (71 de ani), a fost testat pozitiv cu Covid-19.

Imediat după ce a primit rezultatul de la medici, înaltul prelat a făcut declarații despre starea sa. Acesta a spus că nu are niciun fel de probleme, iar medicii îl țin sub supraveghere.

ADVERTISEMENT

Biserica Română a fost lovită crunt de pandemie încă de la startul acestei criza sanitare. În mai, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost primul mare nume bisericesc răpus de coronavirus.

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, depistat pozitiv cu Covid-19. Care este starea prelatului

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuţ, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Înalta față bisericească a dat detalii despre starea sa de sănătate, după ce a fost internat în spital.

ADVERTISEMENT

”Eu sunt foarte bine și puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace și de liniște, rugându-i pe toți să aibă grijă de ei și de familiile lor”, a declarat Înalt Prea Sfinția Sa Andrei, Mitropolitul Clujului, pentru Ziar de Cluj.

Andrei Andreicuț, pe numele de mirean Ioan Andreicuț, s-a născut pe 24 ianuarie 1949, Oarța de Sus, județul Sălaj. Din martie 2011 este mitropolit al Mitropoliei Clujului. În anul 1990, a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În anul 1998 episcopia păstorită de el a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie.

ADVERTISEMENT

În anul 2005 a fost unul din candidații propuși a-i succeda mitropolitului Antonie Plămădeală. Nealegerea lui Andrei Andreicuț a dus la crearea unei noi Mitropolii în nordului Ardealului – Mitropolia Clujului, Crișanei, Maramureșului și Sălajului. După moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania, succesorul acestuia la Cluj a fost Andrei Andreicuț.

ÎPS Pimen, prima mare victimă făcută de Covid în BOR

În luna mai, ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare.

ADVERTISEMENT