News

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: ”Mai greu de dus decât toate este nesiguranţa zilei de mâine”

20.12.2020 | 19:30
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei Mai greu de dus decat toate este nesiguranta zilei de maine
ADVERTISEMENT

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a transmis un mesaj în care explică ce efecte a avut și poate avea în continuare noul coronavirus asupra omului.

Acesta afirmă că oamenii sunt vulnerabili în fața restricțiilor pentru că există ”incertitudinea că această epidemie se va încheia în curând”.

ADVERTISEMENT

Mitropolitul vorbește și despre teamă, dureri și griji – stări care îl pot ”zdrobi” pe om. ÎPS Teofan crede că există multă confuzie în sufletele cetățenilor.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei transmite un mesaj în preajma Sărbătorilor

”Din perspectiva veşniciei, vremurile pe care le trăim, cu toată durerea lor, au şi o latură bună: ne ajută să ne vedem pe noi înşine unde ne aflăm de fapt în raport cu Dumnezeu şi cu oamenii. Dacă suntem oneşti, vom descoperi în noi prea puţină credinţă şi nădejde în Dumnezeu, prea puţină dragoste şi înţelegere faţă de semeni, mult egoism, multă alipire de lumea aceasta.

ADVERTISEMENT

Această constatare pe care o facem în perioada acestei epidemii poate fi o şansă de a pune începutul cel bun în viaţa noastră, de a reconsidera sistemul nostru de valori şi de a ne angaja cu mai multă determinare pe calea către Dumnezeu şi către aproapele”, precizează Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, potrivit News.ro.

România se confruntă cu probleme pe toate fronturile din cauza pandemiei de coronavirus. Anul 2020 se apropie de sfârșit, dar nimeni nu are siguranță că 2021 va fi mai bun.

ADVERTISEMENT

”Suntem la capătul unui an care a tulburat profund viaţa întregii lumi. Epidemia ivită în iarna trecută a adus multă durere, teamă, confuzie şi nelinişte în sufletele noastre.

Oameni dragi nouă ne-au părăsit pe neaşteptate, mutându-se la cele veşnice, unii au trecut prin chinurile cumplite ale bolii, iar alţii se tem de îmbolnăvire şi, implicit, de moarte. Mai greu de dus decât toate este nesiguranţa zilei de mâine cu tot ceea ce presupune ea.

ADVERTISEMENT

În mod special, trăim incertitudinea că această epidemie se va încheia în curând, motiv pentru care ne vedem din ce în ce mai slabi în faţa restricţiilor care ne-au schimbat viaţa”, afirmă IPS Teofan, în Pastorala de Crăciun.

ADVERTISEMENT