Life

Mitul mâncatului după 6 seara, demontat de Mihaela Bilic. Ce să punem pe masă pentru un somn dulce

Mitul mâncatului după 6 seara a fost demontat de nutriționistul Mihaela Bilic. Ce ne sfătuiește să mâncăm seara pentru un somn dulce.
21.03.2023 | 23:09
Mitul mancatului dupa 6 seara demontat de Mihaela Bilic Ce sa punem pe masa pentru un somn dulce
Mitul mâncatului după 6 seara, demontat de Mihaela Bilic. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic a demontat mitul mâncatului seara după ora 6:00. Aceasta ne învață și ce să mâncăm pentru a avea parte de un somn liniștit și de o masă sățioasă pentru organismul nostru.

Mitul mâncatului după 6 seara, demontat de Mihaela Bilic

Mihaela Bilic spune că ani la rândul nutriționiștii au propagat ideea că masa de seară este una periculoasă pentru persoanele care vor să se mențină sau care vor să slăbească.

ADVERTISEMENT

Acest lucru nu este deloc așa, spune aceasta, iar mâncatul seara nu ne face rău. La finalul zilei, organismul are nevoie să se relaxeze alături de o masă sățioasă și să-și refacă rezervele de energie.

„Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara? Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară este periculoasă pentru siluetă.

ADVERTISEMENT

Când de fapt la finalul zilei avem nevoie de un moment de relaxare, pe lângă refacerea rezervelor de energie. Putem spune că masa de seară are dublu rol, să ne hrănească și să ne dea o stare de bine”, a postat Mihaela Bilic.

Ce să mâncăm seara pentru un somn dulce

Mai mult, celebra nutriționistă a spus și ce am putea să mâncăm seara pentru a avea parte de un somn dulce. Conform acesteia, o porție de paste cu brânză ne va aduce un somn foarte lin.

ADVERTISEMENT

La fel, o alegere alimentară precum supa cremă poate fi o cină foarte bună care să ne ajute să dormim foarte bine. Și tocănița cu legume ne poate aduce un somn liniștitor.

Seara putem mânca și un desert a spus nutriționistul iar orezul cu lapte este indicat, la fel și bananele. Nu ar trebui să mâncăm seara varză, fasole sau broccoli.

ADVERTISEMENT

„Dacă vrem să dormim bine o porție de paste cu brânză e alegerea corectă. Supa cremă sau tocănițele cu legume sunt ușor de digerat.

Evitați prăjelile tocăturile și alimentele care fermentează (broccoli, varză, fasole). La capitolul desert orezul cu lapte și bananele au efect de liniștire”, a mai transmis ea.

Seara nu ar trebui să mâncăm prăjeli și cei care vor să slăbească pot avea o cină perfectă dintr-o porție mare de salată și o bucată de carne la grătar.

ADVERTISEMENT