Sport

Miza financiară a dublei dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Câți bani va primi echipa calificată în sferturi

05.03.2021 | 11:50
Miza financiara a dublei dintre SCM Ramnicu Valcea si CSM Bucuresti Cati bani va primi echipa calificata in sferturi
ADVERTISEMENT

Dubla manșă dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București are și o miză financiară importantă pe lângă cea sportivă. Astfel, echipa calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin va primi o sumă considerabilă, mai ales în contextul pandemiei.

Dacă pentru CSM București suma nu e una impresionantă, ținând cont că „tigroaicele” dispun de un buget aproape dublu față de rivala SCM Râmnicu Vâlcea, pentru vâlcence banii puși în joc nu sunt deloc de neglijat.

ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea – CSM București este meciul săptămânii în Liga Campionilor la handbal, însă nu este singurul duel în cupele europene dintre reprezentantele României.

Miza financiară a dublei manșe dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea s-au calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, performanță care a fost onorată de EHF cu 17.000 de euro, respectiv 10.000 de euro, după ce fiecare punct a fost premiat cu 1000 de euro.

ADVERTISEMENT

La aceste sume s-ar fi putut adăuga un alt bonus de 10.000 de euro pentru echipele de pe primul și al doilea loc în ambele grupe, însă CSM a terminat pe locul trei, în timp ce Vâlcea s-a calificat abia de pe locul șase.

Echipa care se va impune în această manșă rămâne în cursa pentru obținerea premiului cel mare de 200.000 de euro pentru câștigarea competiției. Pentru accederea în sferturile de finală EHF premiază cluburile cu 10.000 de euro pentru meciurile disputate în deplasare, la fel ca în faza grupelor, și câte 1.500 de euro pentru fiecare punct obținut.

ADVERTISEMENT

Cum arată schema de premiere pentru fazele superioare ale Ligii Campionilor

Chiar dacă la prima vedere sumele nu par foarte mari, echipele care vor ajunge în Final Four își vor rotunji semnificativ veniturile. Astfel, pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, echipele vor mai primi încă 10.000 de euro pentru meciul disputat în deplasare și un bonus de 2.000 de euro per punct.

Așadar, cluburile ajunse în semifinalele cele mai importante competiții europene din handbalul feminin intercluburi vor primi următoarele sume conform site-ul eurohandball.com:

ADVERTISEMENT
  • Locul 4 – 50.000 de euro
  • Locul 3 – 100.000 de euro
  • Locul 2 – 150.000 de euro
  • Locul 1 – 200.000 de euro

Manșa tur a duelului electrizant între SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București va avea loc sâmbătă, 6 martie, la ora 17:00, în „Sala Traian” din Rm. Vâlcea, în timp ce returul se va disputa la Sala Polivalentă din București, sâmbătă, 13 martie, ora 17:00.

  • 3 e locul pe care a terminat CSM București grupa A
  • 6 e poziția de pe care s-a calificat SCM Râmnicu Vâcea din Grupa B
  • 5 dueluri din ultimele 9 a câștigat CSM București
ADVERTISEMENT