Fotbal intern

Miza financiară din semifinalele Cupei României. Pentru ce bani se luptă Dinamo şi FCSB! Exclusiv

24.06.2020 | 21:56
Miza financiara din semifinalele Cupei Romaniei Pentru ce bani se lupta Dinamo si FCSB Exclusiv
Miza financiară din semifinalele Cupei României. Pentru ce bani se luptă Dinamo şi FCSB (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB este şocul semifinalelor Cupei României, iar cele două rivale se vor duela joi, de la ora 20:00, în manşa tur. FANATIK îţi prezintă câţi bani va câştiga echipa care se va califica în finală, dar şi ce sumă încasează formaţia care va rata ultimul act al competiţiei.

FANATIK a aflat câţi bani primesc echipele din semifinalele Cupei României, iar sumele nu sunt deloc impresionante. Echipa care se va califica în finală va primi un cec în valoare de 20.000 de euro, în timp ce învinsa din penultimul act se va alege doar cu 10.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Suma se va adăuga la banii primiţi până în această fază, astfel că reţeta financiară nu este una prea încântătoare pentru echipele ajunse în semifinale. Astfel, din 16-imile de finală, când cele patru semifinaliste au intrat în competiţie, FCSB, Dinamo, Sepsi şi Poli Iaşi au încasat aproximativ 35.000 de euro.

Dinamo şi FCSB, duel pe bani puţini în Cupa României. Diferenţa uriaşă faţă de FA Cup

FA Cup (Cupa Angliei) este cea mai veche competiţie din lume, iar miza financiară este una diferită. Cu toate acestea, banii încasaţi de echipele engleze sunt mici în comparaţie cu bugetele lor şi sumele primite în Premier League. Astfel, sumele puse la bătaie de Federaţia Engleză de Fotbal sunt atrăgătoare doar pentru echipele din ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon din FA Cupa, echipele care vor trece de faza semifinalelor vor încasa 1.800.000 de lire, în timp ce formaţiile care ratează finala vor primi 900.000 de lire. La această sumă se mai adaugă banii încasaţi până în această fază.

Când se trage linie, după finala Cupei Angliei, o echipă din Premier League ar urma să încaseze 6.795.000 de lire pentru parcursul din competiţiei şi câştigarea trofeului. Victoria în finală este premiată cu 3.600.000 de lire, sumă la care echipele din România doar pot să viseze.

ADVERTISEMENT

Pe lângă bani, Cupa României duce în Europa League

Câştigătoarea Cupei României va juca în turul 1 preliminar din Europa League în sezonul 2020-2021, ceea ce ar aduce automat un premiu financiar de minim 240.000 de euro. Bani acordaţi de UEFA pentru echipele care ajung în acea fază a competiţiei.

Dacă FCSB va câştiga competiţia şi va ocupa unul dintre primele trei locuri în play-off, FC Botoşani va obţine calificarea în Europa League. Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu nu au primit licenţa pentru participarea în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2019-2020 va fi ultimul în care câştigătoarea Cupei României se va califica în Europa League. Din stagiunea viitoare, formaţia care va cuceri trofeul va merge în preliminariile în UEFA Europa Conference League, competiţie care va debuta în vara anului 2021.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 5,30 este cota pentru “X pauză / X final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT