Sport

Miză financiară uriașă la Slovacia – România! Câți bani ia FRF pentru victoria naționalei și calificarea în „optimi” la EURO 2024

Meciul Slovacia - România de la EURO 2024 poate umple visteria FRF. Victoria „tricolorilor” și, inevitabil, calificarea în „optimi” atrage un premiu financiar uriaș.
24.06.2024 | 22:30
Miza financiara uriasa la Slovacia  Romania Cati bani ia FRF pentru victoria nationalei si calificarea in optimi la EURO 2024
Câți bani ia FRF pentru egalul României cu Slovacia și calificarea în „optimi” la EURO 2024. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Slovacia și România își dau întâlnire, miercuri, 26 iunie, ora 19:00, în a treia etapă din Grupa E la EURO 2024. Duelul decisiv pentru calificarea în „optimi” are loc pe Deutsche Bank Park din Frankfurt. Federația Română de Fotbal se poate umple de bani, dacă naționala lui Edi Iordănescu obține victoria cu Slovacia și accede în „optimi”.

Miză financiară uriașă la Slovacia – România! Câți bani ia FRF pentru victoria naționalei și calificarea în „optimi” la EURO 2024

România, Slovacia, Belgia și Ucraina au fiecare câte 3 puncte, înainte de meciurile din ultima etapă din Grupa E de la EURO 2024. „Tricolorii” au nevoie de un rezultat pozitiv contra Slovaciei pentru a merge în „optimile” de finală ale competiției.

ADVERTISEMENT

Scenariul perfect pentru naționala lui Edi Iordănescu va umple de bani Federația Română de Fotbal. Concret, dacă învinge Slovacia, naționala României va aduce în conturile FRF din partea UEFA suma de 1 milion de euro.

Totodată, victoria în meciul cu Slovacia le garantează „tricolorilor” calificarea în „optimi”. Astfel, FRF va primi o altă sumă de 1,5 milioane de euro. Succesul României cu Slovacia și calificarea în „optimi” va umple visteria FRF cu suma de 2,5 milioane de euro dintr-un foc.

ADVERTISEMENT

FRF, premiu consistent și la egal în Slovacia – România

România poate avansa în „optimi” la EURO 2024 și cu un egal în duelul cu Slovacia de la Frankfurt. Astfel, FRF va primi suma de 1,5 milioane de euro pentru accederea în „optimi”, dar și suma de 500.000 de euro, atât cât UEFA acordă pentru un rezultat de egalitate în faza grupelor.

Astfel, FRF va primi suma de două milioane de euro, în cazul în care România merge în „optimi” cu un egal în meciul cu Slovacia. UEFA le răsplătește pe naționalele calificate în sferturi cu suma de 2,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ulterior, UEFA acordă suma de 4 milioane de euro semifinalistelor, alte 5 milioane de euro finalistelor, în timp ce marea câștigătoare a trofeului va primi o altă sumă de 8 milioane de euro. Per total, o națională poate ajunge la suma de 28,25 de milioane de euro, dacă va câștiga trofeul cu victorii pe linie.

Câți bani iau „tricolorii” României dacă se califică din grupă

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă de la începutul turneului final că FRF, în frunte cu președintele Răzvan Burleanu, a stabilit cu jucătorii ce primă vor încasa, dacă echipa națională trece de grupe. Decizia a fost luată înainte de plecarea la Wurzburg.

ADVERTISEMENT

Astfel, „tricolorii” ar urma să încaseze jumătate din bonusurile financiare care revin la „Casa Fotbalului” de la UEFA. Mai mult decât atât, decizia a fost stipulată într-un contract semnat de președintele FRF, de tot lotul format din 26 de jucători, dar și de toți membrii staff-ului tehnic și medical.

Spre exemplu, din suma de 1 milion de euro, încasată de FRF după România – Ucraina (3-0), suma de 500.000 de euro a fost împărțită de cei 26 de jucători, dar și de toți membrii staff-ului tehnic și medical.

Cât a câștigat FRF, înainte de Slovacia – România

Naționala României a adus în conturile Federației Române de Fotbal suma de 1 milion de euro, grație victoriei istorice din prima etapă împotriva Ucrainei, scor 3-0. În a doua rundă din faza grupelor, „tricolorii” au cedat în fața Belgiei, scor 0-2 la Koln.

Gigi Becali a dezvăluit că fiecare fotbalist din lotul naționalei României a fost recompensat cu suma de 20.000 de euro, în urma succesului contra Ucrainei. De asemenea, FRF a încasat suma de 9.250.000 de euro pentru simpla prezență a naționalei României la turneul final.

  • 10.250.000 de euro este suma strânsă de FRF de la UEFA înainte de Slovacia – România la EURO 2024
  • 1.000.000 de euro acordă UEFA pentru o victorie a naționalei în grupe
ADVERTISEMENT
Tags: