Sport

Miză financiară uriașă pentru FRF. Câți bani pierde Federația dacă ratăm calificarea la Mondiale

Calificarea la Campionatul Mondial din Qatar reprezintă și o miză financiară uriașă pentru Federația Română de Fotbal. Conturile forului condus de Burleanu se pot umple cu o eventuală prezență în Qatar.
12.11.2021 | 01:45
Miza financiara uriasa pentru FRF Cati bani pierde Federatia daca ratam calificarea la Mondiale
Miză financiară uriașă pentru FRF. Câți bani intră în Federație dacă mergem la Mondiale
ADVERTISEMENT
11-11-2021
23:43

FRF pierde 12 milioane de euro dacă nu se califică la Mondiale

România și-a diminuat șansele de a prinde barajul de calificare la Mondiale după egalul înregistrat pe teren prospriu cu Islanda și are acum nevoie de o minune pentru a mai putea termina grupa pe locul secund. Concret, „tricolorii” sunt obligați să câștige duminică în Liechtenstein, dar au nevoie și ca Macedonia de Nord să se împiedice pe teren propriu de aceeași Islandă.

În condițiile în care selecționata lui Mirel Rădoi va rata prezența la baraj, Federația Română de Fotbal va suferi pierderi finaciare considerabile. Concret, dacă naționala s-ar fi calificat la Mondialul din Qatar de anul viitor, forul condus de Răzvan Burleanu ar fi primit de la FIFA nu mai puțin de 12 milioane de euro. 10 milioane ar fi bonusul pentru calificarea în faza grupelor, iar 2 milioane pentru pregătirea turneului final.

Echipa națională a României se pregătește de meciurile decisive pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022. Cu 6 puncte obținute împotriva Islandei și naționalei din Liechtenstein, “tricolorii” fac un pas important spre Mondiale.

Miză financiară uriașă pentru FRF dacă România merge la Mondiale

România va mai avea două hopuri de trecut până la o eventuală calificare la turneul final. Meciurile de baraj se dispută în două mini-turnee de câte patru echipe şi sunt programate în luna martie a anului viitor.

ADVERTISEMENT

Dacă naţionala va reuşi să facă toţi aceşti paşi, România va fi prezentă pentru prima dată în 24 de ani la un turneu final de Campionat Mondial. Ultima prezenţă românească la CM a fost în 1998, la ediţia din Franţa.

Calificarea la Mondiale are o miză financiară uriaşă şi pentru Federaţia Română de Fotbal. O prezenţă a naţionalei României în Qatar ar umple conturile forului condus de Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

12.000.000 de euro intră în conturile FRF dacă România merge în Qatar

Concret, dacă România se califică la Campionatul Mondial din Qatar va primi 2 milioane de euro pentru pregătirea turneului final plus un bonus de calificare în faza grupelor, în valoare de 10 milioane de euro.

În mod evident, banii cresc pe măsură ce naţionalele avansează în competiţie, iar învingătoarea poate să ajungă la un venit cumulat de 50 de milioane de euro, bani care revin Federaţiei de Fotbal din ţara respectivă.

ADVERTISEMENT

Islanda “a provocat” pierderi de 10.000.000 de euro Federaţiei!

Pentru FRF, suma de 12 milioane de euro garantată de calificarea la Campionatul Mondial, ar fi mană cerească. Forul condus de Răzvan Burleanu a pierdut un pot de 10 milioane de euro în urma înfrângerii de la barajul pentru Euro 2020 cu Islanda.

Tot Islanda este în faţa “tricolorilor” şi în lupta pentru Campionatul Mondial. Nordicii nu mai au niciun obiectiv în grupă, după o campanie de calificare foarte slabă. În schimb, România e condamnată să câştige cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Baraj dificil pentru România! Două meciuri decisive în drum spre Mondiale

Cu şase puncte în faţa Islandei şi a naţionalei din Lichtenstein, ultimele două clasate ale grupei, România merge la baraj şi rămâne în cursa pentru calificare la turneul final.

De la ultima participare, în 1998, România a fost la un pas de calificare în alte două rânduri, însă de fiecare dată a cedat în meciurile de baraj. “Tricolorii” au pierdut cu Slovenia (2001) şi Grecia (2013), în “dublele” decisive pentru calificare.

La baraj va fi mai complicat de această dată, în condiţiile în care echipele calificate vor fi nevoite să câştige două meciuri pentru a ajunge la turneul final.

  • 12.000.000 de euro încasează FRF dacă România participă la turneul final
  • 10.000.0000 de euro a pierdut FRF după ce România a pierdut calificarea la Euro 2020

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 10,00 este cota pentru „Total goluri: peste 6,5” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT