Fotbal intern

Miză neaşteptată pentru FCSB la derby-ul cu CFR Cluj! Mihai Teja poate intra în istoria roş-albaştrilor cu o victorie

17.05.2019 | 19:19
Miza neasteptata pentru FCSB la derbyul cu CFR Cluj Mihai Teja poate intra in istoria rosalbastrilor cu o victorie

Mihai Teja poate intra în istoria FCSB chiar dacă a pierdut titlul în faţa lui CFR Cluj. Duminică, de la ora 20:30, cele două formaţii se vor duela în ultima etapă a play-off-ului din Liga 1 Betano, iar o victorie a vicecampioanei României ar fi o palidă consolare pentru ratarea trofeului. Cu toate acestea, Mihai Teja poate bifa o bornă importantă dacă echipa va obţine cele trei puncte puse în joc.

Miză neaşteptată pentru FCSB la derby-ul cu CFR Cluj. Mihai Teja are nevoie de trei puncte

La prima vedere, derby-ul FCSB – CFR Cluj pare să fie lipsit de importanţă din moment ce formaţia din Gruia a câştigat titlul de campioană a României, iar echipa lui Mihai Teja are acontat locul doi. FANATIK a anunţat vineri că Dan Petrescu şi-a trimis vedetele în vacanţă, şase dintre titlurii echipei urmând să absenteze la meciul de pe Arena Naţională. În aceste condiţii, FCSB porneşte cu prima şansă la victorie, motiv pentru care bookmakerii dau o cotă de 1,75 pentru victoria roş-albaştrilor.

Mihai Teja va pleca de la echipă după derby-ul cu CFR Cluj, dar poate intra în istoria echipei dacă obţine o victorie. În prezent, FCSB a obţinut 20 de puncte în play-off, iar un succes în faţa campioanei României ar mai aduce trei puncte la zestrea din acest sezon. Astfel, antrenorul de 40 de ani ar obţine cel mai bun punctaj al echipei de când a fost introdus sistemul cu play-off şi play-out în Liga 1 Betano. Precedentul record datează din ediţiile 2015-16 şi 2017-18, când FCSB a încheiat cele zece etape cu 21 de puncte. În plus, vicecampioana României nu a reuşit niciodată să obţină mai mult de şase victorii în play-off.

Miză neaşteptată pentru FCSB la derby-ul cu CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)
Miză neaşteptată pentru FCSB la derby-ul cu CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)

FCSB, la egalitate cu CFR Cluj, în cazul unei victorii în derby

În cazul unei victorii în meciul de duminică, FCSB ar ajunge la 23 de puncte obţinute în play-off, acelaşi număr fiind obţinut şi de CFR Cluj. Un motiv în plus ca fanii vicecampioanei României să regrete punctele pierdute în timpul sezonului regulat.

CFR Cluj a reuşit un play-off perfect, în care formaţia antrenată de Dan Petrescu nu a cunoscut înfrângerea în cele nouă meciuri disputate până acum. De cealaltă parte, FCSB a fost învinsă doar de Viitorul, meci care a făcut diferenţa în lupta la titlu. Cu excepţia acestei înfrângeri, parcursul vicecampioanei României a fost acelaşi cu cel al rivalilor din Gruia.

Cum arată clasamentul din play-off după nouă etape

  1. CFR Cluj – 23 de puncte
  2. FCSB – 20 de puncte
  3. Viitorul – 17 puncte
  4. U Craiova – 13 puncte
  5. Astra – 3 puncte
  6. Sepsi – 1 punct

Ce a făcut FCSB în play-off-ul din ultimele patru sezoane

  • 2015-16 – şase victorii, trei remize şi o înfrângere – 21 de puncte
  • 2016-17 – şase victorii, două remize şi două înfrângeri – 20 de puncte
  • 2017-18 – şase victorii, trei remize şi o înfrângere – 21 de puncte
  • 2018-19 – şase victorii, două remize şi o înfrângere – 20 de puncte (după nouă etape)
Tags: