Fotbal international

10 milioane de euro, direct în cont! Ce lovitură financiară pentru CFR Cluj! Toate sumele RECORD

14.08.2019 | 00:05
10 milioane de euro direct in cont Ce lovitura financiara pentru CFR Cluj Toate sumele RECORD

Victoria imensă a celor de la CFR Cluj în faţa lui Celtic (4-3 pentru clujeni la Glasgow, 5-4 la general după 1-1 în turul din Gruia), aduce nu doar performanţă sportivă şi recunoaştere internaţională, ci şi un câştig financiar consistent. Ardelenii şi-au asigurat practic 10 milioane de euro prin această calificare! În acest moment, CFR încasează 5 milioane de euro pentru că a ajuns până în play-off-ul Champions League, 2,92 de euro pentru intrarea (sigură) în grupele Europa League. Iar acolo, din bilete şi eventuale puncte, se va ajunge clar la 10 milioane de euro!

Câți bani încasează CFR Cluj dacă se califică în play-off-ul Champions League

Rezumând, simpla prezență în play-off-ul Ligii Campionilor le va aduce nu mai puțin de 5 milioane de euro din partea UEFA! Mai mult, chiar dacă vor fi eliminați, aceștia vor intra în grupele Europa League, acolo unde au de încasat un alt cec în valoare de 2,9 milioane de euro. Practic, calificarea în această seară i-ar asigura lui CFR Cluj venituri de 8 milioane de euro de la UEFA, fără a mai lua în calcul bonusurile pentru victorie și egal din Europa League.

Totuși, dacă vor reuși să meargă până la capăt, clujenii pot da o adevărată lovitură financiară. Dacă trec de Slavia Praga în play-off, vor încasa nici mai mult, nici mai puțin de 15,25 milioane de euro. Prin această sumă, CFR ar putea să-și rezolve toate problemele financiare cu care se confruntă de mai bine de un an.

Omrani a jucat foarte bine pentru CFR în preliminariile Champions League
Omrani a jucat foarte bine pentru CFR în preliminariile Champions League

Ardelenii au motive de încredere. Campioana ultimilor doi ani în Casa Pariurilor Liga 1 joacă excelent în plan intern, unde este neînvinsă, însă o face la fel de bine și în cupele europene. După un start ezitant, cu un eșec pe terenul Astanei și 0-1 la returul din Gruia, CFR și-a revenit. A câștigat cu 3-1 cel de-al doilea meci cu Astana, iar apoi a dominat în dublă manșă Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului cu un avans de 30 de puncte în precedentul sezon!

Apoi, a eliminat pe Celtic, reuşind o performanţă imensă. Astfel, cei 10 milioane de euro sunt asiguraţi, însă pot urma sume mult mai mari dacă ardelenii trec de Slavia.