Simona Halep

Miză uriaşă pentru Simona Halep la Adelaide! Se apropie la 10 puncte de locul 2 dacă va câştiga primul turneu al anului

13.01.2020 | 16:35
Miza uriasa pentru Simona Halep la Adelaide Se apropie la 10 puncte de locul 2 daca va castiga primul turneu al anului
ADVERTISEMENT

Simona Halep va participa în această săptămână la turneul de la Adelaide, iar miza este una uriaşă pentru campioana de la Wimbledon. Românca s-ar putea apropia la 10 puncte de locul 2, ocupat de Karolina Pliskova, în cazul unui triumf în Australia. În plus, dacă o va învinge pe Ajla Tomljanovic, jucătoarea de tenis de 28 de ani va urca pe locul 3 în clasamentul WTA.

Apropierea de locul 2 WTA, miza Simonei Halep la Adelaide International

Marţi, de la ora 10:00, Simona Halep va juca primul meci pe tabloul de simplu de la Adelaide International, iar o victorie o va aduce pe locul 3 WTA. Românca va încasa 100 de puncte în cazul unui succes şi va avea 5.560 de puncte, cu 64 de puncte mai mult decât Naomi Osaka, sportiva care ocupă în acest moment locul 3 în ierarhia tenisului feminin.

ADVERTISEMENT

În prezent, Simona Halep are 5.461 de puncte WTA, având asigurat un punct pentru participarea la turneul de la Adelaide. Câştigarea trofeului în Australia i-ar aduce 470 de puncte WTA, ceea ce s-ar transpune în 5.930 de puncte. În aceste condiţii, românca s-ar apropia la 10 puncte de Karolina Pliskova, ocupanta locului 2 şi care are 5.940 de puncte. Sportiva din Cehia nu participă în această săptămână la niciun turneu WTA.

Distribuţia punctelor la turneul de la Adelaide pentru Simona Halep

  • 1 punct pentru participarea în turul 2
  • 100 puncte pentru calificarea în sferturile de finală
  • 185 puncte pentru calificarea în semifinale
  • 305 puncte dacă pierde finala
  • 470 puncte dacă va câştiga trofeul
ADVERTISEMENT

Câţi bani poate câştiga Simona Halep la Adelaide International

Simona Halep este cap de serie numărul 2 şi va intra direct în turul 2 la Adelaide International. Astfel, dacă va fi eliminată de Ajla Tomljanovic, campioana de la Wimbeldon va încasa un cec în valoare de 12.000 de dolari. Românca a primit deja 3.700 de dolari pentru participarea la dublu, premiul pe care îl va împărţi cu Raluca Olaru.

Dacă va câştiga turneul de la Adelaide, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 146.500 de dolari. În cazul unui eşec în finală, românca va primi 78.160 de dolari. La competiţia din Australia, premiile în bani pentru jucătoarele din WTA sunt mult mai mari decât cele pe care le vor încasa tenismenii.

ADVERTISEMENT
  • 12.000 de dolari pentru participarea în turul 2
  • 22.400 de dolari pentru calificarea în sferturile de finală
  • 41.675 de dolari pentru calificarea în semifinale
  • 78.160 de dolari dacă va pierde finala
  • 146.500 de dolari dacă va câştiga trofeul

Doar trei jucătoare din Top 10 WTA vor participa la turneele din această săptămână

Dintre jucătoarele de tenis aflate în Top 10 WTA, Ashleigh Barty, Simona Halep şi Belinda Bencic sunt singurele care vor juca la turneele din această săptămână. Toate cele trei se vor duela pentru trofeu la Adelaide International şi sunt calificate în turul 2.

ADVERTISEMENT

Belinda Bencic a învins-o pe Daria Kasatkina, scor 6-4, 6-4, în turul 1 de la Adelaide, iar în turul 2 o va întâlni pe câştigătoarea meciului Julia Gorges – Priscilla Horn. Elveţianca este pe jumătatea de tabloul a lui Ashleigh Barty, cele două putând să se întâlnească în semifinale. Liderul clasamentului WTA va juca împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova în turul 2.

“Sunt puțin stresată, pentru că am muncit mult în presezon, am mari așteptări de la mine și simt această presiune. Sunt foarte dezamăgită că am pierdut la dublu, pentru că am condus în primul set, l-am luat pe al doilea, iar super-tie-break-ul a fost un dezastru. Dar e un meci de dublu, nu sunt foarte obișnuită să joc în această probă, încerc să iau lucrurile pozitive.

Darren mi-a spus că pregătirea pe care am făcut-o la Dubai nu este doar pentru această lună, ci pentru întregul anul. Sigur, obiectivul meu pentru 2020 este să câștig un turneu de Grand Slam, a început să-mi placă. Dar principalul obiectiv este o medalie la Tokyo, nu contează culoarea ei și nici proba în care o să o pot câștiga, îmi doresc enorm și o să fac tot posibilul să o obțin”, a declarat Simona Halep după meciul de la dublu.

Clasamentul WTA înainte de turneul de la Adelaide

  1. Ashleigh Barty – 7.548 puncte
  2. Karolina Pliskova – 5.940 puncte
  3. Naomi Osaka – 5.496 puncte
  4. Simona Halep – 5.460 puncte
  5. Elina Svitolina – 5.075 puncte
  6. Bianca Andreescu – 4.935 puncte
  7. Belinda Bencic – 4.630 puncte
  8. Petra Kvitova – 4.436 puncte
  9. Serena Williams – 4.215 puncte
  10. Kiki Bertens – 4.165 puncte
ADVERTISEMENT