Sport

MM Stoica aplaudă ordinul dat de Eduard Novak: „După 32 de ani, avem un ministru care vrea să facă, în sfârșit, ceva pentru sportul românesc”

MM Stoica este de partea lui Eduard Novak după ordinul dat de ministrul Tineretului și Sportului, conform căruia echipele românești trebuie să aibă 40% din lot ocupat de jucători români.
08.07.2022 | 09:05
MM Stoica aplauda ordinul dat de Eduard Novak Dupa 32 de ani avem un ministru care vrea sa faca in sfarsit ceva pentru sportul romanesc
MM Stoica, aplaudă ordinul dat de Eduard Novak. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Managerul general al vicecampioanei României este de părere că este primul ministru din ultimii 32 de ani, care încearcă să facă ceva pentru sportul din România.

MM Stoica aplaudă ordinul dat de Eduard Novak

MM Stoica aplaudă ordinul dat de ministrul Eduard Novak cu privire la procentul de 40% de jucători români care trebuie să fie în loturile echipelor:

ADVERTISEMENT

„Eu am înțeles că trebuie să joace în permanență 5 jucători români din 11 la fotbal. Am înțeles și altceva, că după mai bine de 32 de ani, avem și noi un ministru al Sportului, care vrea să facă ceva pentru sportul românesc, un ministru care înțelege ce trebuie să se facă pentru sportul românesc.

Am fost campioni mondiali la handbal de patru ori, acum nu mai existăm, nici nu știu numele jucătorilor actuali. E prima măsură cu adevărat care poate ajuta sportul românesc”.

ADVERTISEMENT

„Haideți să discutăm despre CFR! Portarii sunt români, nu se pune problema. Manea e la națională, Burcă e la națională, Camora e naturalizat și e la națională. Au și jucători U21, nu cred că CFR va suferi pentru că sunt jucătorii lor de bază.

Lovește bine fotbalul ordinul ăsta, îl poate dezvolta. Noi am făcut o construcție bună și solidă, nu am adus jucători tineri din Africa.

ADVERTISEMENT

CFR am văzut că a adus trei jucători tineri din Africa, de care sunt mândri, nu mai bine investeau în Academie”, a mai spus MM Stoica, la TV OrangeSport.

„Nenorocirea s-a întâmplat în iulie!”

MM Stoica a continuat și a vorbit despre momentul în care fotbalul românesc a căzut în abis, acela fiind la partida de pe teren propriu cu Muntenegru, scor 0-3:

ADVERTISEMENT

„Nenorocirea s-a întâmplat în luna iulie, când echipa națională a căzut în abis. Niciodată nu am crezut că putem ajunge în halul în care am ajuns în luna iulie.

Băteam totuși în Austria, ratam la mustață barajul cu Islanda, iar noi acum suntem umiliți de Muntenegru”.

„De ce UEFA te obligă să ai 4 jucători formați la club și 8 jucători să fie români. Să îi întrebe Csaba Asztalos pe cei de la UEFA dacă e discriminare.

Nu știu dacă trece sau nu trece, nu am fost politician ca Cristi Balaj, dar vreau să subliniez că e primul ministru care vrea să ajute sportul românesc”, a mai spus MM Stoica.

ADVERTISEMENT