Sport

MM Stoica sare în apărarea lui Ladislau Boloni: „Era normal să ceară salariul lui Daum!”

MM Stoica îi dă dreptate lui Ladislau Boloni în duelul tehnicianului cu Federația Română de Fotbal și crede că era îndreptățit să ceară salariul lui Cristoph Daum la națională.
22.06.2022 | 17:18
MM Stoica sare in apararea lui Ladislau Boloni Era normal sa ceara salariul lui Daum
MM Stoica sare în apărarea lui Boloni. Sursă foto: sporpictures.eu
ADVERTISEMENT

Managerul general al vicecampioanei României consideră totuși că valoarea unui antrenor este dată de ultimele rezultate, citându-l pe Mircea Lucescu.

MM Stoica sare în apărarea lui Boloni

MM Stoica îi dă dreptate lui Ladislau Boloni în disputa pe care o are cu FRF și crede că tehnicianul putea cere salariul pe care Cristoph Daum la națională:

ADVERTISEMENT

„Am senzația că e o emisiune de umor când vorbești despre cupa satelor cu Boloni. Boloni are dreptate cu salariul lui Daum, că se compară cu el. Ce a făcut Daum în Turcia și Germania, Boloni a făcut mai mult.

A câștigat campionatul cu Sporting în Portugalia și cu Standard în Belgia. Doar că a trecut mult timp de atunci. Mircea Lucescu are o vorbă mare și spune că valoarea unui antrenor e dată de ultimul rezultat”.

ADVERTISEMENT

„Jose Mourinho era un antrenor de Champions League, un antrenor mare de tot, iar acum a plâns că a câștigat Conference League”, a mai spus MM Stoica, la TV OrangeSport.

Ladislau Boloni a atacat FRF-ul

Ladislau Boloni a fost aproape de a deveni selecționerul României, însă negocierile cu FRF au picat, iar antrenorul i-a atacat recent pe federali pentru alegerile făcute:

ADVERTISEMENT

„Eu cred că, dacă ajungeam selecţioner, cu strategia mea, poate că am fi pierdut cu Finlanda, dar acum, după patru etape, am fi avut mai multe puncte în grupă.

N-ai aşa de mult de studiat în fotbalul românesc. Pur şi simplu, nu prea ai! Dar, oricum, eu aveam cunoştinţe suficiente, aveam eu ’informatorii’ mei, care mă ţineau la curent, mai ales de când au început tatonările cu federaţia.

ADVERTISEMENT

Obiectivul meu principal ar fi rămas calificarea la Campionatul European din 2024. Inclusiv acum, eu cred că vom avea şanse mai mari să ajungem acolo decât să reuşim în Liga Naţiunilor”.

„Printre altele, voiam să formez o Comisie Tehnică autonomă de Federaţia Română de Fotbal. I-aş fi cooptat aici pe Cornel Dinu, pe Adrian Ilie, pe Victor Piţurcă şi pe Cristiano Bergodi.

Sigur că mai erau candidaţi valoroşi, cum e Dan Petrescu sau Gică Hagi, dar ei sunt implicaţi în alte proiecte acum. Ca şi Bergodi, care e la Sepsi, dar el e excepţia, aş fi îndrăznit să-l abordez.

Aş fi dorit ca, împreună cu aceşti băieţi, să facem o radiografie a fotbalului nostru actual, cu tot ce înseamnă plusuri şi minusuri”, a mai spus Ladislau Boloni pentru adevarul.ro.

ADVERTISEMENT