Sport

EXCLUSIV. Bombardierul din MMA: “Mai întîi la Torino, apoi în UFC!”

Ion Pascu este catalogat drept cel mai bun luptător de arte marţiale mixte din ţară. Pe 12 decembrie, "Bombardierul" român urmează să lupte în gala Superkombat Torino....
11.12.2015 | 23:50

Ion Pascu este catalogat drept cel mai bun luptător de arte marţiale mixte din ţară. Pe 12 decembrie, “Bombardierul” român urmează să lupte în gala Superkombat Torino.

Înainte de a pleca spre Italia, Pascu a dezvăluit, în exclusivitate pentru site-ul FANATIK.RO, care sînt planurile sale de viitor, dar şi cum s-a apucat de sporturile de contact.

La ce vîrstă ai început să practici sporturile de contact?

– La 11 ani m-am dus la lupte libere. Cu timpul, am făcut şi performanţă la acest sport. Sînt fost campion naţional la lupte. Ulterior, m-am lăsat, iar la 25 de ani, din întîmplare m-am apucat de wushu la Steaua. În cîteva luni am şi intrat în competiţii. Apoi, uşor-uşor, am ajuns la nivelul la care sînt acum.

Cum te-ai ales cu porecla “Bombardierul”?

– Eram la sală, cu băieţii şi antrenorul. Cînd au văzut cum lovesc, mi-au spus “Bombardierul”. La început nu-mi plăcea deloc, dar acum m-am obişnuit cu porecla. Acum m-aş simţi incomplet fără ea.

CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA MAI MULTE IMAGINI CU ION PASCU

Care sînt antrenorii care te pregătesc?

– În Anglia, antrenorul meu este Horia Rădulescu, iar în ţară mă pregătesc Gabriel Bota, de la Kickboxing Academy, şi Tudor Mihăiţă, cu care fac jiu-jitsu brazilian la Absoluto Fighting Center. La început, nu ştiam jiu-jitsu deloc şi în artele marţiale mixte e imposibil să te descurci fără.

Cum se pregăteşte cel mai bun luptător de MMA din ţară?

– Fac două antrenamente pe zi, unul de dimineaţă, iar altul seara.

De adversarul tău de la Torino ce ştii?

– Am auzit că e un luptător foarte bun, dar, sincer să fiu, nu cred că-mi va pune probleme. Nu va rezista mult în faţa mea. Aştept cu nerăbdare meciurile din UFC, iar lupta de sîmbătă va fi un bun examen. Mai ales că gala Superkombat e foarte urmărită.

Ştiu că fusese vorba să intri în UFC anul acesta, ce s-a întîmplat de nu ai mai participat?

– Trebuia să am un meci la începutul lui 2015, dar m-am accidentat. Am avut o accidentare serioasă, a trebuit să mă şi operez, dar uite că m-am refăcut. Din fericire însă, nimic nu e pierdut. După gala Superkombat, de la Torino, voi avea o luptă în februarie, într-o gală UFC din Anglia.

Îmi spuneai că ţi-a creat un amic un personaj în jocul UFC?

– Da, personajul seamănă izbitor cu mine. Coincidenţa a făcut ca să-i nimerească şi valoarea (rîde). Are 39 de victorii şi nici o înfrîngere. Cum ar fi fost să creeze vreunul care pierdea?

Ion Pascu se va bate sîmbătă, 12 decembrie, în gala Superkombat Torino, cu croatul Ivan Brglujan, după reguli de MMA. Sportivul român are 13 victorii şi 5 înfrîngeri, potrivit sherdog.com. Mesajele de încurajare i le puteţi trimite pe pagina sa de Facebook: Pascu Ion MMA.

În Superkombat Torino se vor mai bate luptători precum Bogdan Stoica, Cătălin Moroşanu sau Raul Cătinaş.