Fotbal international

Mo Salah a fost primit cu brațele deschise de controversatul Ramzan Kadîrov. Video

11.06.2018 | 14:03
Mohamed Salah a fost primit de Amzar Kadyrov

Delegația Egiptului a fost primită cu brațele deschise în Cecenia de liderul Ramzan Kadîrov, președintele clubului Terek Grozîi, la care au jucat Gabriel Torje, Gheorghe Grozav, Daniel Pancu, Andrei Mărgăritescu și Florentin Petre. VEZI IMAGINI SUS ÎN GALERIA FOTO

Devastată nu demult de război, Cecenia este acum sub supraveghere internațională, după numeroase presiuni la adresa liderilor politici și probleme sociale grave. Cecenia s-a ales cu un lider din rândul foștilor rebeli, care acum este omul lui Putin și care de ani buni își dorește să organizeze în Groznîi meciuri de Cupă Mondială. Acum visul i s-a împlinit și după ce a fost vizitat mai întâi de delegeațiile Tunisiei, Iranului și Arabiei Saudite, a venit rândul egiptenilor. Baza de pregătire a Egiptului a fost stabilită în Cecenia.

Mohamed Salah nu s-a antrenat alături de colegii de la națională, fiind în perioada de recuperare după accidentarea suferită în finala Champions League, însă a fost primit cu brațele deschide pe stadion de Ramzan Kadîrov, alături de care a făcut un tur de arenă.

Mo Salah și Amzar Kadyrov
Mo Salah și Amzar Kadyrov

Ramzan Kadîrov ține cu Egiptul lui Mo Salah

“Mohamed Salah este cel mai bun jucător din lume și o persoană ideală. Egipt a devenit echipa noastră și una dintre cele mai bune din lume”, a declarat Kadîrov. Pentru liderul cecen, care în ultimii 10 ani și-a construit un adevărat cult al presonalității, găzduirea unor meciuri de Mondial reprezintă un pas înainte pentru politica externă: să devină trimisul lui Putin în Orientul Mijlociu și vocea de facto a musulmanilor peste hotare. Românii care au jucat la Terek au povestit despre luxul în care trăiește liderul cecen și despre obiceiurile excentrice.