News

Moarte cumplită pentru un bărbat din Argeș. A căzut într-o fosă septică de 3 metri

Un bărbat din Argeș a avut parte de o moarte cumplită după ce a căzut într-o fosă septică adâncă de trei metri, fiind resuscitat zeci de minute de medici.
23.08.2023 | 14:21
Moarte cumplita pentru un barbat din Arges A cazut intro fosa septica de 3 metri
Moarte cumplită pentru un bărbat din Argeș. A căzut într-o fosă septică de 3 metri. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pompierii au explicat că fosa septică era goală, fiind în construcție, astfel că bărbatul a căzut în gol. De altfel, nu a fost singura victimă, pentru că un alt bărbat a avut aceeași soartă, însă acesta din urmă a fost resuscitat și transportat de urgență la spital, unde acum primește îngrijiri medicale.

Moarte cumplită pentru un bărbat din Argeș

Tragedia s-a produs în comuna Rucăr din județul Argeș, potrivit ISU Argeș. “În urma eforturilor echipajelor medicale, pentru unul dintre bărbaţi s-a reuşit restabilirea activităţii cardiace şi este transportat la spital de către elicopterul SMURD, însă, pentru celălalt bărbat, din păcate, s-a declarat decesul”, au transmis salvatorii ajunși la fața locului.

ADVERTISEMENT

Deși nu prezentau leziuni vizibile, cei doi bărbați erau inconștienți. Pompierii spun că această fosă septică adâncă de trei metri era goală, fiind în construcție și nu existau elemente prăbușite. La fața locului a fost trimisă de urgență o autospecială de intervenție la incendii, o autospecială de transport persoane și victime multiple, precum și un echipaj SAJ și un elicopter SMURD.

În urmă cu trei luni, un bărbat cădea într-o fosă septică destinată porcilor în Satu Mare, localitatea Bogdand. Bărbatul a fost preluat în acest caz în stop cardio-respirator și a fost transportat la spital, pentru îngrijiri suplimentare. Din fericire, la fața locului a ajuns un elicopter SMURD, astfel că viața i-a fost salvată.

ADVERTISEMENT

”ISU a fost solicitat să intervină în cazul unei persoane de sex masculin cu vârsta aproximativa de 40 ani, aflat în stop cardio respirator, survenit în urma căderii acestuia în fosa septică a unei ferme de creştere a porcilor din localitatea Bogdand. Către locul indicat s-a deplasat de urgenţă un echipaj de prim ajutor, fiind solicitat ulterior şi elicopterul SMURD.

Totodată s-a cerut şi intervenţia Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, a cărui echipaj a ajuns prima dată, începând manevrele de resuscitare. La sosirea elicopterului Smurd, victima a fost predată echipajului medical, prezentând semne vitale. Aceasta a fost intubată şi ventilată mecanic, fiind transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare”, transmitea ISU Someș.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de norocoasă a fost o femeie din Ialomița care a murit după ce a căzut într-o hazna. Pompierii și medicii SMURD au ajuns la fața locului și au scos-o pe femeie în stop cardio-respirator, însă resuscitarea în acest caz nu a mai ajutat-o cu nimic. Salvatorii spun că în mod similar a murit un copil în vârstă de 9 ani în urmă cu mai mulți ani, în localitatea Pechea din Galați.

Nu doar oamenii au parte de astfel de incidente, drept dovadă ursoaica găsită de pompieri într-o fosă septică din Sinaia, în urmă cu o lună. Animalul a căzut în această fosă septică alături de puiul său, care a reușit să supraviețuiască după ce a fost ținut pe cap de ursoaică.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă pompierii au reușit să salveze animalele cu ajutorul unei scări metalice, pe care au coborăt-o în speranța că ursoaica o va folosi. ”Ceea ce au și reușit, mai întâi fiind evacuată ursoaica, ulterior și puiul. În final, au fost îndreptați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor. A fost emis și mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenți acolo sa fie informați despre misiunea aflată în desfășurare”, au transmis reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
Un nou tip de serviciu militar în România. Cine se încadrează
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”