News

Moarte cumplită pentru un marinar român din Belgia. Ce a pățit în timp ce descărca marfă

Un marinar român și-a găsit sfârșitul în Belgia în timp ce descărca marfă. Anchetatorii spun că bărbatul s-a împiedicat și a căzut în apă, astfel că a murit înecat.
17.06.2024 | 15:25
Moarte cumplita pentru un marinar roman din Belgia Ce a patit in timp ce descarca marfa
Moarte cumplită pentru un marinar român din Belgia. Ce a pățit în timp ce descărca marfă. Foto: Euroports.com
ADVERTISEMENT

Căpitanul român în vârstă de 61 de ani a murit după ce a căzut în apă, în jurul orei 23:00, pe chelul de pe lângă fabrica ArcelorMittal din portul Gent. Potrivit Procuraturii din Flandra de Est, o echipă de scafandri a intrat în apă foarte repede pentru a-l găsi, însă nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Moarte cumplită pentru un marinar român din Belgia

“O echipă de scafandri a intrat în apă să-l caute pe bărbat. Au reușit să-l localizeze rapid pe român, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva“, au trimis autoritățile citate de publicația belgiană Nieuwsblad. Românul lucra ca marinar pe o barjă cu steag românesc și s-ar fi împiedicat, după care a căzut în apă și s-a înecat.

ADVERTISEMENT

“Este un incident nefericit. Scafandrii au reușit să scoată victima din apă după patruzeci de minute, dar era prea târziu. Bărbatul murise”, a declarat Rudy Hanot, reprezentantul firmei care operează în terminalul All Weather. Familia bărbatului a fost înștiințată că trebuie să se pregătească de înmormântare, iar un psiholog este la dispoziția rudelor pentru consiliere.

Tot de consiliere ar avea nevoie și colegii marinarului român, care nu pot să creadă cele întâmplate. În urmă cu două luni, un marinar român murea în condiții similare în rada portului Sulina. Salvatorii au încercat atunci să ajungă la bărbat, însă intervenția a fost îngreunată de vremea nefavorabilă.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), marinarul muncea pe un vas și a căzut din senin, cel mai probabil după ce a suferit un infarct. La fața locului a fost trimisă și o asistentă medicală din cadrul Unității de Primi Urgențe Sulina, pentru a-l ajuta pe bărbat.

Un marinar a murit în Sulina, după ce a făcut infarct pe o barjă

În această dimineaţă, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare ARSVOM a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare MRCC, cu privire la o intervenţie Medevac. Nava SAR APOLLO, aparţinând ARSVOM, a fost solicitată să intervină la nava cargo ‘SEA HORIZON’, sub pavilion Palau, pentru preluarea unui membru al echipajului, aflat în stare de inconştienţă şi care prezintă afecţiuni cardiace.

ADVERTISEMENT

Nava SAR APOLLO, împreună cu o asistentă la bord, s-a deplasat cu toată viteza către zona indicată, respectiv în rada Sulina, pentru a prelua bolnavul şi a-l preda echipajului medical“, era precizat în comunicatul ARSVOM. Din păcate bărbatul a murit între timp, fiind găsit mort de către salvatori. Cauza decesului e cel mai probabil un infarct, cred salvatorii.

”Ajunşi la faţa locului, înainte de a se începe manevrele de resuscitare, asistenta medicală din cadrul serviciului UPU Sulina a constatat că bărbatul nu prezenta semne vitale, nu avea puls. Acesta era rigid şi vânăt, semn că decesul survenise cu câteva ore înainte de a ajunge echipajul salvator.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost declarat decedat şi predat comandantului navei de care aparţinea, în vederea demarării procedurilor legale”, au mai transmis reprezentanții ARSVOM. Astfel de incidente sunt rare, însă marinarii sunt conștienți mereu că meseria pe care au ales-o este extrem de riscantă, pentru că marea și izolarea sunt necruțătoare cu oricine.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici