News

Moarte misterioasă pentru un om de afaceri care l-a criticat pe Vladimir Putin. A decedat la Washington, iar soția a respins varianta sinuciderii

Letonul Dan Rapoport, un om de afaceri care l-a criticat pe Vladimir Putin și l-a susținut pe opozantul Alexei Navalnîi, a murit recent la Washington, în condiții necunoscute.
18.08.2022 | 09:35
Moarte misterioasa pentru un om de afaceri care la criticat pe Vladimir Putin A decedat la Washington iar sotia a respins varianta sinuciderii
Moarte misterioasă anchetată de polițiștii din Washington. Foto: facebook.com/dan.rapoport.3
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii americani au relatat că omul de afaceri originar din Letonia a avut o moarte care ridică anumite semne de întrebare. Potrivit newsweek.com, criticul președintelui rus Vladimir Putin a deținut cândva casa Ivankăi Trump, fiica fostului președinte american Donald Trump.

L-a susținut pe opozantul lui Vladimir Putin

Moartea lui Dan Rapoport a fost raportată la 14 august, iar în prezent, polițiștii americani au anunțat că își continuă cercetările. Soția acestuia, Alena Rapoport, a confirmat decesul pentru grupul media rus RBC, dar nu a oferit detalii despre cauza morții.

ADVERTISEMENT

Spre marele nostru regrettatăl fiicei noastre nu mai este“, a declarat Alena Rapoport. Departamentul de Poliție Metropolitană din Washington (MPD) a transmis că acest caz este în continuare sub “investigație activă“, dar pentru moment nu se suspectează un act criminal.

Chiar dacă numele lui Rapoport nu este cunoscut pe scară largă, el avea legături cu mai multe personalități și instituții cunoscute. Ivanka Trump a locuit anterior cu familia ei într-o casă din Washington D.C., care a fost deținută cândva de Rapoport.

ADVERTISEMENT

The New York Times a relatat în ianuarie 2017 că Ivanka Trump plănuia să își mute familia în conacul din secțiunea Kalorama din D.C., deși a precizat că nu era clar dacă fiica fostului președinte l-a închiriat direct de la Rapoport sau de la un alt proprietar.

A criticat războiul provocat de Vladimir Putin

Rapoport a murit la 52 de ani și la un moment dat a fost coproprietar al clubului Soho Rooms din Moscova, potrivit RBC. El a condus Rapoport Capital, un “grup profesional cu sediul în Washington D.C., care consiliază și asistă start-up-uri tehnologice și fonduri VC/PE de dimensiuni medii în ceea ce privește opțiunile de strângere de fonduri de la investitori globali“.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, el a criticat invazia Rusiei în Ucraina, iar o postare de la 4 aprilie este sugestivă în acest sens: “Este cu adevărat foarte simplu. Ucrainenii se străduiesc să fie oameni liberi, trăind într-o societate europeană civilizată și democratică, nu într-un gulag rusesc. Și sunt pregătiți să apere viitorul copiilor lor pentru acest drept.”

În raportul de deces se arată că la 14 august polițiștii au acordat primul ajutor unui individ numit ”C-1”, după care l-au transportat la spital, unde a murit. În articolul din RBC, soția lui Rapoport a respins variantele potrivit cărora soțul ei s-ar fi sinucis.

ADVERTISEMENT