News

Moarte suspectă în Vâlcea. Un băiat de 14 ani a fost găsit decedat, sora sa era în stare de inconştienţă

Tragedie de Moş Nicolae, un copil de 14 ani a fost găsit mort în casă. Sora sa, cu 12 ani mai mare, a fost dusă la spital, în stare gravă
06.12.2022 | 18:28
Moarte suspecta in Valcea Un baiat de 14 ani a fost gasit decedat sora sa era in stare de inconstienta
Copil de 14 ani, găsit mort într-o locuinţă din Brezoi Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un băiat de 14 ani a fost găsit mort într-un apartament din oraşul Brezoi, judeţul Vâlcea, iar sora sa, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită inconştientă, fiind transportată de urgenţă la spital.

Cei doi nu le-au mai răspuns rudelor de luni seara

Angajatii din cadrul ISU Vâlcea au fost sesizați marţi, în jurul pranzului, despre un minor în vârstă de 14 ani, din localitatea Brezoi, care nu răspunde de luni seară la ușa locuinței.

ADVERTISEMENT

Apelul la 112 a fost făcut de bunica și mătușa băiatului care începuseră să intre în panică.

La locuinţa indicată de cele două femei au fost trimise mai multe echipaje de salvare ale ISU şi SAJ şi s-a reuşit pătrunderea in apartament, cu ajutorul unei scări de fereastră pe balconul apartamentului. În locuinţă au fost găsite două persoane, soră şi frate, ambele în stare de inconştienţă.

ADVERTISEMENT

“Băiatul de 14 ani prezintă semne de rigiditate, iar fata, în vârstă de 26 de ani, stare de pierdere a cunoştinţei. Din păcate, băiatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate, fiind declarat decesul de către medicul de pe ambulanţa.

Fata de 26 ani a fost găsită în stare de inconştienţă, dar cu semne vitale, fiind preluată de către  echipajul SMURD Brezoi şi transportată la spital. În momentul patrunderii în apartament (pe geamul de la balcon), în interiorul apartamentului s-a constatat că sobele erau reci şi ambele persoane se aflau în dormitor”, a transmis ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Totuşi, aceasta nu exclude faptul ca fraţii să se fi intoxicat azi-noapte, cu monoxid de carbon, potrivit unor verificări preliminare. Astfel de cazuri devin tot mai frecvente o dată cu apariţia sezonului rece, deşi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirma în urmă cu două săptămâni că numărul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon în perioada de iarnă a “scăzut semnificativ” în ultimii ani.

Numărul victimelor a scăzut cu aproape 35%, iar cel al persoanelor decedate cu 40%, spunea Arafat.

În ceea ce priveşte tragedia de la Vâlcea, apelul către 112 a fost făcut marţi, la ora 13.57. Potrivit IPJ Vâlcea, din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că, persoana decedată, respectiv copilul de 14 ani, nu prezenta urme vizibile de violență.

ADVERTISEMENT

 

Tags: