News

Moarte suspectă într-un ospiciu. Un pacient a decedat după ce a fost bătut de un infirmier

Procurorii din Prahova anchetează circumstanțele în care un pacient al ospiciului din Călinești a murit, existând suspiciuni că decesul a survenit în urma loviturilor primite de la un infirmier.
07.08.2021 | 17:16
Moarte suspecta intrun ospiciu Un pacient a decedat dupa ce a fost batut de un infirmier
ADVERTISEMENT

Victima este un bărbat de 61 de ani care era internat în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, aflat în subordinea Direcţiei Generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, informează News.ro.

Iniţial, Parchetul a deschis un dosar penal de ucidere din culpă, însă după necropsia bărbatului a fost schimbată încadrarea juridică în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte.

ADVERTISEMENT

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, moartea bărbatului în vârstă de 61 de ani a fost anunţată la Secţia de poliţie rurală Floreşti pe data de 5 august, în jurul orei 11.00, de către personalul medical de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti.

Pacientul nu a primit îngrijiri medicale timp de trei zile

Decesul a fost anunțat la poliție după mai bine de patru ore, întrucât moartea bărbatului survenise în timpul dimineții, în jurul orei 06.50.

ADVERTISEMENT

În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploieşti. În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte”, a precizat IPJ Prahova.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat a demarat audierile în această speță și intenționează să ceară un supliment la expertiza medico-legală în urma căreia au fost ridicate suspiciunile privind decesul.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse judiciare se conturează și un prim scenariu privind modul în care a survenit decesul. Se pare că pe data de 1 august, bărbatul de 61 de ani a avut o altercație cu un alt pacient al centrului.

Un angajat al centrului a intervenit să-i despartă și apoi l-a lovit pe unul dintre protagoniștii conflictului. La acel moment, medicul de la centru nu era la serviciu, el revenind din concediu trei zile mai târziu, pe 4 august. Ajuns la centru, medicul a constatat că bărbatul se simte rău și a dispus transferul său la spital.

ADVERTISEMENT

Însă acolo nu a fost internat, el fiind trimis înapoi la Călinești. Ulterior, starea sa s-a agravat iar a doua zi dimineață a murit.

ADVERTISEMENT