News

Moarte suspectă. Un bărbat aflat în carantină sub pază a fost găsit fără suflare în camera unde era izolat

04.06.2020 | 14:10
Moarte suspecta Un barbat aflat in carantina sub paza a fost gasit fara suflare in camera unde era izolat
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 51 de ani din Bistrița-Năsăud, aflat în carantină sub pază, a fost găsit mort, miercuri, în camera unde era izolat.

Un bărbat aflat în carantină sub pază a fost găsit mort în camera unde era izolat

Confrom news.ro, care citează Prefectura Bistrița-Năsăud, bărbatul găsit mort în camera unde era în carantină instituționalizată nu a semnalat că ar avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Bărbatul fusese izolat la domiciliu după ce a revenit din Germania în 22 mai, iar în 25 mai s-a constatat că nu a respectat măsura, fiind transportat de îndată în carantină sub pază.

”Miercuri dimineaţă şi la prânz, persoana respectivă nu a ridicat masa, astfel că jandarmii care asigurau paza locaţiei de carantinare au încercat să ia legătura cu aceasta pentru a verifica dacă sunt nereguli”, a anunțat Prefectura.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost preluat de polițiștii de la criminalistică

Ca urmare a faptului că nu au reuşit să stabilească un contact, forţele de ordine au recurs la intrarea forţată în camera acestuia. Bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă, dar echipajele medicale care au intervenit la faţa locului au constatat decesul acestuia.

O echipă formată din poliţişti de la Investigaţii Criminale şi Criminalistic a mers acolo pentru a face cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul. Totodată, va fi efectuată necropsia care va stabili cu exactitate cauza decesului.

ADVERTISEMENT

”Menţionăm faptul că bărbatul nu a semnalat autorităţilor în niciun moment probleme de sănătate, simptomatologie specifică COVID-19 sau alte probleme. Ultima dată când s-a luat legătura cu această persoană a fost în seara de 2 iunie”, precizează Prefectura Bistriţa-Năsăud.

Ultimul bilanț anunțat joi de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 19.669, iar cel al deceslor se ridică la 1.299.

ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.376 de persoane. Alte 95.549 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 459.405 teste.

ADVERTISEMENT