News

Moartea groaznică a frumoasei Ariadna a revoltat o țară întreagă. Ce informații are până acum poliția din Mexic

Val de revoltă în Mexic, după ce niște bicicliști au descoperit pe marginea unei autostrăzi trupul neînsuflețit al unei tinere de doar 25 de ani.
05.11.2022 | 17:55
Moartea groaznica a frumoasei Ariadna a revoltat o tara intreaga Ce informatii are pana acum politia din Mexic
Ariadna a avut o moarte violentă, conform urmelor descoperite pe corpul ei. Foto: Facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Este vorba despre Ariadna Fernanda López Díaz, o tânără mexicană care impresiona cu frumusețea, blândețea și felul ei de a fi. Cadavrul ei a fost descoperit recent pe marginea unei autostrăzi, după ce familia a raportat dispariția acesteia în urmă cu mai multe zile.

Mexicanii cer dreptate după ce Ariadna a fost ucisă

Ariadna Fernanda López Díaz a fost văzută în viață ultima dată când se urca într-un taxi la finalul unei întâlniri cu prietenii. Din nefericire, ea nu s-a mai întors acasă, iar familia și apropiații îngrijorați au raportat dispariția ei.

ADVERTISEMENT

Conform mirror.co.uk, ei au postat imagini pe rețelele de socializare și în cele din urmă au aflat vestea neagră de care se temeau: Ariadna era moartă. Tânăra a dispărut în zona La Condesa din Mexico City pe 30 octombrie.

Fusese la un bar cu prietenii înainte de a se urca în taxiul care o ducea acasă. La o zi după ce familia a transmis poliției că a dispărut, un grup de bicicliști i-a observat cadavrul pe autostrada La Pera-Cuautla, în apropiere de orașul Santiago Tepetlapa (statul Morelos), la 53 de mile sud de capitala mexicană.

ADVERTISEMENT

Aceștia au raportat descoperirea la poliție, iar unul dintre ei a postat imagini cu tatuajele victimei pe rețelele de socializare pentru a-i ajuta familia și apropiații să o identifice. Autoritățile au ajuns la fața locului și au scos cadavrul tinerei pentru a fi supus unei autopsii.

La 2 noiembrie, autoritățile locale au confirmat că era vorba despre Ariadna. Între timp, prietenii și rudele Ariadnei au cerut dreptate pentru moartea violentă a tinerei și au promis că nu se vor opri niciodată până când ucigașul ei nu va fi în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Ce a spus prietena ei

Clau Lo, prietena victimei, a declarat presei locale: ”Fer nu era orfană, avea o familie care o iubea și prieteni care vor lupta până când se va face dreptate. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace.”

Prietenul victimei a mai spus că mama Ariadnei a decedat recent din cauza cancerului, iar restul familiei va continua să se ocupe de anchetă. Ea i-a mulțumit, de asemenea, unuia dintre bicicliștii care au găsit cadavrul:

ADVERTISEMENT

Mulțumirile mele veșnice lui Ricardo care, după ce i-a găsit corpul, ne-a căutat pentru ca ea să aibă parte de un rămas bun demn alături de familie și prieteni. Dumnezeu să te binecuvânteze.”

Biroul procurorului general al statului Morelos a predat corpul victimei familiei la 3 noiembrie. Yair Rodríguez, nepotul victimei, a declarat: ”Mulțumesc tuturor prietenilor Ariadnei López pentru condoleanțe. Sper că nu uitați cum era și că rămâne în gândurile voastre. Vom lupta pentru dreptate pentru a afla cine ne-a răpit fetița.”

Alți apropiați au descris-o pe victimă ca fiind o ”persoană prietenoasă”, cu o ”scânteie de neoprit”. Moartea ei a generat multă compasiune și revoltă în Mexic. Poliția nu a efectuat încă nicio arestare, deoarece ancheta este încă în desfășurare.

Statul Morelos este pe locul 8 în Mexic (perioada cuprinsă între ianuarie-septembrie 2022) în ceea ce privește numărul femeilor violate și ucise (26).

ADVERTISEMENT