News

Moartea îngrozitoare a unui român dat dispărut în Cipru. Principalul suspect a recunoscut tot

27.08.2020 | 23:42
Moartea ingrozitoare a unui roman dat disparut in Cipru Principalul suspect a recunoscut tot
ADVERTISEMENT

Un român în vârstă de 33 de ani, Andrei Popa, a fost găsit mort în condiții misterioase, îngropat în spatele unei benzinării din orașul cipriot Larnaca.

Tânărul a fost dat dispărut în data de 22 iulie, iar anchetatorii au mers pe pista unei răpiri.

Potrivit Cyprus Mail, românul și-a sunat un prieten, cerându-i să meargă la Poliție și să anunțe că fusese răpit, dus într-un loc izolat și jefuit. Faptele s-ar fi întâmplat în seara de 22 iulie, iar telefonul său a fost oprit în jurul orei 3:40, la 20 de minute după ce își sunate prietenul.

ADVERTISEMENT

Șeful Poliției Larnaca, Charalambos Zahariou, a declarat încă de la început că există dovezi că românul ar fi fost răpit, iar suspecții ar fi trei asiatici, arestați între timp.

Unul dintre suspecți a mărturisit că l-a ucis pe Andrei, apoi i-a condus pe anchetatori până la locul în care și-a îngropat victima.

ADVERTISEMENT

Ucigașul a acționat din cauza unei neînțelegeri

Ucigașul, un bărbat de 26 de ani de origine indiană l-ar fi ucis pe Andrei din cauza unei neînțelegeri. Indianul se căsătorise cu iubita românului pentru a obține rezidență în Uniunea Europeană. Pentru asta, el a plătit o sumă de bani femeii, care ulterior s-a făcut nevăzută, împreună cu Andrei.

Problema a apărut atunci când autoritățile cipriote i-au solicitat indianului și actele soției.

ADVERTISEMENT

Disperat, bărbatul i-ar fi cerut femeii să se întoarcă în Cipru, dar aceasta i-a cerut 2.000 de euro în schimb, bani pe care indianul i-a trimis fără să se aștepte ca aceștia să-i ceară ulterior și alți bani. În timp ce Andrei și indianul se îndreptau spre Nicosia, românul i-ar fi spus acestuia că banii pe care i-a oferit nu erau de ajunt și l-ar fi amenințat că nu-l va mai sprijini. Între cei doi ar fi izbucnit o ceartă, iar situația ar fi degenerat.

Ucigașul le-a povestit autorităților că s-ar fi luat la bătaie cu Andrei și că l-ar fi aruncat din mașină în apropierea localității Oroklini. Acesta nu și-ar fi dat seama că Andrei era mort, așa că și-a continuat drumul spre apartamentul în care se afla iubita lui Andrei.

ADVERTISEMENT

Inițial, indianul i-a spus femeii că Andrei urma să se întoarcă mai încolo, apoi a decis să se întoarcă după el, bănuind că acesta era rănit. Ajuns la fața locului, a constatat că românul murise. Panicat, a decis să-l îngroape și a fugit.

Polițiștii l-au găsit pe ucigaș atunci când era în mașină împreună cu prietenii săi care fuseseră la fața locului atunci când îl aruncase pe Andrei, iar acum riscă să petreacă mai mulți ani după gratii dacă va fi găsit vinovat.

ADVERTISEMENT
Tags: