News

Moartea lui Andrei, băiatul înjunghiat la tăierea porcului, fusese prevestită: ”Tot te omor. Numai așa îi spunea”

Andrei și-a pierdut viața în timp ce tăia porcul cu tatăl său, care l-a înjunghiat mortal în zona inghinală, incident șocant pentru comunitate.
12.12.2022 | 21:00
Moartea lui Andrei baiatul injunghiat la taierea porcului fusese prevestita Tot te omor Numai asa ii spunea
Copil mort în Vaslui. FOTO: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, moartea băiatului fusese prevestită chiar de către tatăl său, care îi transmitea des că îl va omorî cu prima ocazie.

Moartea lui Andrei fusese prevestită de tată

Știrea a făcut înconjurul României după ce Andrei, un băiat în vârstă de 15 ani, își pierdea viața ucis chiar de tatăl său. Cu toate acestea, detaliile care apar după această moarte sunt și mai șocante.

ADVERTISEMENT

Copilul era monitorizat încă din 2009, când a fost plasat de două ori în grija statului. De fiecare dată tatăl acestuia i-a convins pe cei de la Protecția Copilului că s-a schimbat și poate să aibă grijă de băiat. Angajații statului nu au văzut niciodată un pericol real în bărbat, însă vecinii spun că acesta își amenința cu moartea aproape zilnic fiul.

Orfan de mamă, Andrei era în grija tatălui, un individ violent și mai mereu beat. De altfel, crima a fost comisă atunci când bărbatul, beat fiind, și-a înjunghiat fiul. Era supărat, se pare, că băiatul nu a fost dispus să-l ajute la tăiatul porcului.

ADVERTISEMENT

În vară, copilul fusese plasat în grija statului după ce mai mulți polițiști l-au găsit speriat pe marginea drumului. Copilul povestise că a fugit de acasă pentru că tatăl său l-a amenințat că-l omoară după ce a stricat un obiect din locuința familiei, potrivit Observatornews.ro.

”Ţinea la băiat ca la ochii din cap. Îl luam, dar îl ducea acasă, nu voia să stea. Eu voiam să stea aici cu mine. Nu mă bate, bunica. Chiar dacă îl bătea, nu-mi spunea mie”, a povestit bunica băiatului.

ADVERTISEMENT

”Au fost acordate servicii de consiliere atât pentru copil, cât şi pentru părinte, iar minorul a revenit în mediul familial. Tatăl îşi revizuise comportamentul faţă de copil”, transmite Irina Câmpeanu, reprezentant DGASPC Vaslui. Semnele erau acolo, însă ascunse angajaților statului.

În schimb, vecinii erau martori la bătăi și la amenințări. ”De atâtea ori îl bătea. Tot te omor. Numai aşa îi spunea. Că îl omoară pe băiat. Copilul a fost dat la stat, nu ştiu de ce i l-a adus şi i l-a înmânat înapoi când ştiau ce fel de tată e. Ce încredere o avut în dânsul statul ăsta, nu îşi face datoria. 

ADVERTISEMENT

De când l-au trimis acasă şi până când a fost ucis, reprezentanţii Primăriei au vizitat copilul de două ori. Nu li s-a părut nimic suspect”, a explicat o vecină a familiei.

”Niciodată când m-am dus să fac rapoarte, el nu avea urme de abuz. Tot timpul îmi comunica că este bine, că tatăl nu mai bea. L-am ajutat, le-am făcut şi dosar de ajutor social”, s-a disculpat Manta Ioana Sabina, reprezentant Asistenţă Socială.

ADVERTISEMENT
Tags: