Medicul de pe ambulanţă, trimis în judecată pentru ucidere din culpă!

MOARTEA LUI PATRICK EKENG
Alex Bradescu   
in Stiri sportive
05/02/2018, 16:38
Medicul de pe ambulanţă, trimis în judecată pentru ucidere din culpă!

Apar primele urmări juridice ale morţii lui Patrck Ekeng. Medicul de pe ambulanţă a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de ucidere din culpă! Mihaela Duţă este acuzată de faptul că nu a făcut manevrele necesare pentru salvarea vieţii fotbalistului nici pe teren şi nici în Salvare, în timpul transportării acestuia spre spital. 

În plus, procurorii afirmă că aceasta a sporit astfel un pericol iminent pentru viaţa sportivului, care i-a cauzat, într-un final, decesul. 

Moartea lui Ekeng. Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti 

Parchetul pe lângă Tribunalul Bucureşti a remis următorul comunicat referitor la trimiterea în judecată a medicului de pe ambulanţă: 

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 02 februarie 2018, trimiterea în judecată a inculpatei DUŢĂ ELENA-MIHAIELA, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 2 C.p.. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: Inculpata Duţă Elena – Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgenţă şi fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă la data de 06.05.2016 la partida de fotbal desfăşurată pe Stadionul ”Dinamo”, prin încălcarea obligaţiilor ce îi reveneau, a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume – în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ”basic life suport”– sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ”Floreasca”, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat”.

“Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Ştirea MOMENTULUI

Avertisment pentru FCSB. “Nu vă culcați pe o ureche”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.