Fotbal intern

Moartea lui Ilie Balaci a fost anunţată de L’Equipe şi UEFA! Foto

22.10.2018 | 18:37
Moartea lui Ilie Balaci a fost anuntata de LEquipe si UEFA Foto
ADVERTISEMENT

Presa internaţională nu a rămas indiferentă la durerea prin care care trece în aceste clipe fotbalul românesc. Cotidianul francez L’Equipe a anunţat dispariţia celui supranumit “Minunea Blondă”. “Fostul internațional și antrenor român Ilie Balaci a murit”, a titrat celebra publicaţie din Franţa. Ilie Balaci a antrenat în Tunisia şi Maroc, ţări vorbitoare de limbă franceză. Mare figură a fotbalului românesc, Ilie Balaci s-a stins la 62 de ani, scriu cei de la L’Equipe.

În articolul respectiv, publicaţia franceză prezintă cartea de vizită a lui Ilie Balaci. Cei de la L’Equipe subliniază performanţa obţinută de antrenorul român în fruntea celor de la Club Africain Tunis. În 1992 Ilie Balaci câştiga Cupa Campionilor Africii, cea mai importantă competiţie de pe continent din postura de antrenor al celor de la Club Africain.

ADVERTISEMENT

L’Equipe a anunţat că a dispărut “Minunea Blondă”. UEFA: “România îl plânge pe Ilie Balaci”

UEFA a prezentat şi ea tragedia din fotbalul nostru. “România îl plânge pe Ilie Balaci”, a scris pe site-ul său forul european. În articolul de pe uefa.com apar cifrele din cariera lui Ilie Balaci, titlurile de fotbalistul anului adjudecate în 1981 şi 1982, dar şi supranumele de “Minunea Blondă”. Ilie Balaci a decedat pe data de 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani.

Ilie Balaci a jucat pentru naţionala României 65 de partide şi a reuşit 8 goluri. În prima ligă din România, mijlocaşul de legendă al Olteniei are 347 de apariţii şi 84 de goluri. Cele mai multe  evident pentru Universitatea Craiova 285 de prezenţe şi 76 de goluri. Ilie Balaci a mai jucat în prima ligă pentru FC Olt Scorniceşti şi Dinamo Bucureşti. Ca antrenor în România, Ilie Balaci nu a reuşit să câştige niciun trofeu.

ADVERTISEMENT
  • 9 trofee a câştigat ca antrenor Ilie Balaci pe continentul african
  • 13 trofee a câştigat Ilie Balaci în Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar