Fotbal intern

Moartea lui Ilie Balaci l-a făcut pe Cornel Dinu să cedeze nervos. “De asta a ales calea exilului!”

23.10.2018 | 09:02
Moartea lui Ilie Balaci la facut pe Cornel Dinu sa cedeze nervos De asta a ales calea exilului

Cornel Dinu a avut un discurs emoţionant după ce Ilie Balaci a murit la vârsta de 62 de ani, iar “Procurorul” a decat nervos când şi-a adus aminte de faptul că foştii mari fotbalişti ai României nu sunt apreciaţi al adevărata lor valoare. Mai mult, fostul selecţioner crede că “Ilie Balaci este unicul număr 8 al fotbalului românesc!”

Cornel Dinu s-a enervat la finalul discursului emoţionant în care a vorbit despre cariera lui Ilie Balaci, fost fotbalist care a murit duminică, 21 octombrie, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Principala ţintă a “Procurorului” a fost Marcel Popescu, preşedintele grupării CS U Craiova.

Ilie Balaci a murit, iar Cornel Dinu a cedat nervos

“În afara duelurilor pe care le-am avut pe teren, el ne-a impresionat începând cu anii ’70, când a început să joace la Craiova. La fel cum s-a întâmplat şi cu Boloni, eu am fost cel care i-a sugerat lui Valentin Stănescu, care era selecţionerul naţionalei dup ’72, să-i ia pe amândoi în cadrul lotului, pe Balaci şi pe Boloni. Ilie a fost un jucător complet. El poate fi într-o singură categorie a fotbalului românesc. Doar trei jucători de geniu de atac au fost în fotbalul românesc. Balaci este unicul număr 8, Hagi este unicul număr 10, dar Balaci a fost mai complet decât Hagi. Ilie era un jucător complet, care ara terenul, avea şi stângul, şi dreptul, şi joc de cap. Un caracter deosebit, un tip respectuos, cu frica lui Dumnezeu şi foarte bine crescut.

Mă doare foarte mult dispariţia lui Ilie şi am aflat o chestie foarte urâtă. Aducem toţi imbecilii să vorbească, iar oamenii adevăraţi nu sunt puşi în valoare. A vrut să facă o echipă de copii şi juniori la Craiova. Păi, băiatul ăsta care îl plângea cu lacrimi de crocodil, prăduitorul ăsta, Popescu, a refuzat să-l aducă pe Ilie. Şi de asta a ales calea exilului. A fost un tip care a strâns în el, a ţinut totul în el. Poate învăţăm ceva din această jertfă. Nu ştim să ne punem în valoarea elitele, apoi începem cu fel şi fel de lacrimi de crocodili” , a declarat Cornel Dinu pentru Telekom Sport.

Ilie Balaci, fostul fotbalist român care a murit la vârsta de 62 de ani
Ilie Balaci, fostul fotbalist român care a murit la vârsta de 62 de ani