Sport

Moartea lui Kobe Bryant a șocat lumea sportului! Reacțiile legendarilor Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar și Shaquille O’Neal. Neymar i-a dedicat ultimul gol. VIDEO

27.01.2020 | 01:12
Moartea lui Kobe Bryant a socat lumea sportului Reactiile legendarilor Michael Jordan Kareem AbdulJabbar si Shaquille ONeal Neymar ia dedicat ultimul gol VIDEO
ADVERTISEMENT

Kobe Bryant, fostul jucător legendar de la Los Angeles Lakers, a murit la vârsta de 41 de ani într-un accident cu elicopterul. Vestea a venit ca un șoc pentru lumea sportului, iar reacțiile unor sportivi măreți nu au încetat să apară.


UPDATE, ora 01:10  Cel mai bun baschetbalist din istorie, Michael Jordan, a vorbit despre dispariția celui care s-a apropiat cel mai mult de valoarea sa, Kobe Bryant:

ADVERTISEMENT

„Sunt șocat după vestea tragică privind moartea lui Kobe și Gianna Bryant. Cuvintele nu pot să descriere durerea pe care o simt. L-am iubit pe Kobe ca pe un frate mai mic. Obișnuiam să vorbim foarte des și conversațiile acestea îmi vor lipsi foarte mult. A fost un competitor feroce, unul dintre cei mai buni din baschet și o adevărată forță de creație. Kobe a fost de asemenea un tată uluitor care și-a iubit familia din adâncul sufletului și se mândrea cu dragostea pe care fiica sa o avea față de baschet.

Alături de soția mea Yvette trimitem cele mai sincere condoleanțe lui Vanessa, organizației Lakers și fanilor baschetului din toată lumea”, a scris Jordan, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 ianuarie, ora 00:50 / Pau Gasol, fostul coleg al lui Kobe Bryant de la LA Lakers, a lăsat un mesaj pe Twitter dedicat morții lui „Mamba”: „Sunt devastat…fratele meu…nu îmi vine să cred!”


UPDATE, 27 ianuarie, ora 00:33 / Luis Suarez, atacantul Barcelonei, a postat pe Twitter o fotografie alături de Kobe Bryant și a lăsat un mesaj pentru familia îndoliată a fostului jucător de baschet: Odihniți-vă în pace, Kobe Bryant și toate victimile care și-au pierdut viața în tragicul accident. Condoleanțe familiei și prietenilor”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 ianuarie, ora 00:30 / Barack Obama a scris un mesaj pe Twitter dedicat lui Kobe Bryant: Kobe a fost o legendă pe teren. A o pierde pe Gianna este și mai sfâșietor pentru noi ca părinți. Michelle și cu mine trimitem dragoste și rugăciuni către Vanessa și întregii familii Bryant într-o zi de neimaginat”.


Update 00:10 Și legendarul Kareem Abdul Jabbar, cel mai bun marcator din istoria NBA și de șase ori campion al ligii alături de Milwaukee Bucks și Los Angeles Lakers a avut un mesaj video dedicat lui Kobe.

ADVERTISEMENT

„L-am întâlnit când avea 11 sau 12 ani, am fost prieten cu tatăl lui, Joe, cu care am fost adversary în perioada în care juca la Philadelphia 76ers. Îmi este foarte greu să înțeleg cum această tragedie afecteaz viața lui Joe și a soției sale.

Kobe a fost un om de familie incredibil, un atlet incredibil și un lider. A inspirat generații întregi de sportivi tineri.

Am avut privilegiul să fiu în sală când a înscris 81 de puncte și a fost unul dintre momentele uluitoare pe care le-am văzut în sport.

Kobe, odihnește-te în pace, tinere!”

UPDATE 27 ianuarie, ora 00:01


Fost coechipier, apoi dușman de moarte și apoi, din nou, prieten extrem de apropiat, Shaquille O’Neal, a avut un mesaj pe Instagram în onoarea lui Kobe Bryant:

„Nu am cuvinte să explic durerea prin care trec acum odată cu dispariția tragică a nepoțelei mele Gigi și a prietenului meu, fratelui meu, colegul meu în câștigarea de titluri, tovarășul meu și fratele meu. Te iubesc și îmi va fi mereu dor de tine. Condoleanțele mele merg către familia Bryant și către a celorlalți pasageri din elicopter. În acest moment îmi este foarte rău”, a scris Shaq pe instagram.

Cei doi au jucat împreună la Los Angeles Lakers în perioada 1997-2004, timp în care au câștigat împreună trei finale consecutive de NBA (2000, 2001, 2002). După plecarea lui O’Neal de la Lakers, între cei doi a existat o perioadă extrem de rece. Cu toate acestea, relația dintre cei doi s-a „vindecat”, au devenit din nou prieteni buni, iar Shaq și Kobe erau „unchii” copiilor celuilalt.


UPDATE 26 ianuarie, ora 23:23 / Neymar a înscris un gol pentru PSG în partida cu Lille, iar brazilianul i-a dedicat golul lui Kobe Bryant.


Moartea lui Kobe Bryant a șocat lumea

Moartea lui Kobe Bryant a devastat cu adevărat lumea sportului, iar unii dintre cei mai importanți atleți din lume au reacționat la vestea tragică. Totodată, mai multe cluburi au transmis mesaje prin intermediul rețelelor de socializare.

„Nu avem cuvinte să exprimăm cât suntem de șocați să auzim o asemenea veste tragică. Kobe Bryant a fost un sportiv adevărat și un fan rossonero. Toate gândurile bune familiei și celor afectați de tragicul accident. Vei fi mereu în memoriile noastre, Kobe”, a fost reacția clubului AC Milan de pe Twitter.

Donald Trump, președintele SUA, a reacționat, după vestea morții lui Kobe Bryant: „Marele Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter, alături de alte trei persoane. Astea sunt vești groaznice”.

FIFA a transmis un mesaj la aflarea veștii decesului lui Kobe Bryant: „O legendă în sportul pe care l-a iubit și în care a fost iubit”.

Ianis Hagi a postat o fotografie cu Kobe Bryant pe contul personal de Instagram, cu mesajul: „Legendele nu mor niciodată!”

„Nu se poate să fie adevărat!”

Luka Doncic, jucătorul de baschet în NBA, a fost afectat de moartea lui Kobe Bryant, unul dintre idolii săi. „Nu cred, nu se poate să fie adevărat!”, a fost mesajul transmis de slovean pe rețelele de socializare.

Samuel Umtiti, fundașul central al Barcelonei, a postat pe Twitter un emoticon care plânge, la auzul știrii conform căreia Kobe Bryant a decedat.

Toni Parker, fostul jucător al lui San Antonio Spurs, a scris un mesaj în memoria lui Kobe Bryant: „Inima mea este frântă la auzul teribilei vești. Ai fost o adevărată legendă și un adevărat prieten!”.

„Clubul Real Madrid deplânge decesul lui Kobe Bryant, legenda baschetului. Transmitem condoleanțe familiei și prietenilor”, a fost mesajul oficial postat de Real Madrid pe twitter.

Alex Marquez, celebrul pilot de motociclism, a afișat o poză cu Kobe Bryant alături de un mesaj: „Un jucător extraordinar, un mit, o legendă. Vorbele sunt deprisos acum. Odihnește-te în pace!”.

„ Suntem afectați de moartea lui Kobe Bryant, un sportiv exemplar a cărui figură a străpuns terenurile de baschet. O îmbrățișare pentru familia ta și pentru cei dragi. Odihnește-te în pace, Kobe”, a fost mesajul postat pe Twitter de FC Barcelona.

Kobe Bryant era un mare admirator al Barcelonei, fiind impresionat de-a lungul anilor de evoluțiile lui Ronaldinho și Lionel Messi.

  • 41 de ani împlinise Kobe Bryant pe 23 august
ADVERTISEMENT