News

Moartea misterioasă a unui bebeluş de 19 luni. A înghiţit o doză letală de droguri, dar nimeni nu ştie de unde le-a luat

Părinţii unei fetiţe de un an şi şapte luni trăiesc drama vieţii, după ce micuţa lor a murit în urma unei supradoze de droguri, într-o vacanţă în Florida.
04.03.2023 | 22:27
Moartea misterioasa a unui bebelus de 19 luni A inghitit o doza letala de droguri dar nimeni nu stie de unde lea luat
Enora a murit din cauza unei supradoze
ADVERTISEMENT

O fetiță în vârstă de 19 luni a murit din cauza ingerării unei cantități letale de fentanil, în timp ce se afla împreună cu familia în vacanță în Florida, unde părinţii închiriaseră o locuinţă. Povestea tragică este relatată acum de The Washington Post.

O petrecere anterioară, posibila sursă a drogului

Totul s-a întâmplat în august 2021, după ce familia Lavenirs a închiriat o casă cu patru dormitoare și două băi prin Airbnb pentru vacanța pe care intenţionau s-o petreacă în Wellington, Florida. Într-una dintre dimineţi, părinţii au găsit-o pe fiica lor, Enora, inconștientă în pătuțul ei.

ADVERTISEMENT

La început, familia a crezut că fetiţa ar fi putut deceda din cauza sindromului morții subite a sugarului (SIDS), dar un raport independent de toxicologie a descoperit ulterior o cantitate letală de fentanil în corpul copilului. Familia nu auzise niciodată de acest drog înainte, susţin ambii părinţi.

În ciuda unei investigații efectuate de medicul legist din Comitatul Palm Beach, nu s-a putut stabili cum a avut copilul acces la drog. Fentanilul ingerat de Enora nu putea fi legat de familie, de bunurile acestora sau de o petrecere pe care a dat-o în clădire chiriașul anterior.

ADVERTISEMENT

“În prezent nu pot determina modul în care copilul a ingerat fentanilul”, a scris un anchetator în cel mai recent raport . “Prin urmare, nu sunt în măsură să dezvolt o cauză probabilă pentru abuz sau neglijență care să ducă la moartea Enorei Lavenir”.

Momentan, cauza morții este înregistrată ca fiind accidentală, iar o purtătoare de cuvânt de la Biroul Şerifului din Palm Beach a confirmat că acest caz este închis până la descoperirea de probe concludente care să ducă la redeschiderea lui.

ADVERTISEMENT

Deși nu au fost aduse acuzații penale, familia urmărește o acțiune în justiție împotriva Airbnb, a proprietarului casei, a administratorului locației și a unui chiriaș anterior care a dat acolo o petrecere. Familia susține că drogurile prezente în casă în timpul petrecerii nu au fost îndepărate total din locuinţă.

Deși decesele legate de fentanil în rândul copiilor sunt rare, 260 de copii sub patru ani au murit din cauza expunerii la medicament din anul 2018 numai în Statele Unite, potrivit datelor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

ADVERTISEMENT

Deși este puțin probabil ca acest caz să ajungă în sala de judecată, din cauza dificultății de a determina sursa fentanilului, familia îndoliată caută încă răspunsuri. “Ceea ce este sigur este că Enora a avut contact cu fentanil într-o locaţie Airbnb”, spune tatăl Enorei.

ADVERTISEMENT
Tags: