News

Moartea neașteptată a unei asistente medicale din Suceava. Aceasta s-a stins fulgerător la doar 40 de ani

Una dintre cele mai apreciate asistente medicale din Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a murit la doar 40 de ani
31.05.2024 | 15:46
Moartea neasteptata a unei asistente medicale din Suceava Aceasta sa stins fulgerator la doar 40 de ani
Florentina Antonesei, asistenta medicală a Spitalului Clinic Suceava, a murit. Foto: Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, Facebook. Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Florentina Antonesei, una dintre cele mai apreciate moașe potrivit colegilor din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, a murit, a murit joi, 30 mai. Aceasta avea doar 40 de ani.

Nimeni nu știa de alte probleme medicale

Potrivit presei locale, asistenta a suferit în un stop-cardio respirator în timp ce vorbea cu soțul ei la telefon. S-a întâmplat chiar în propria locuință. Nimeni, însă, nu știa că ar avea probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Imediat, soțul victimei a sunat la un vecin care a mers să vadă ce s-a întâmplat și a găsit-o în casă. A fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe unde i s-a efectuat un examen la computerul tomograf.

„Vineri, pe 24 mai, a fost în tură pe garda mea, de seara, de la ora 19.00, până dimineață la 8.00. Dimineață a plecat acasă și la 12.30 m-a sunat o colegă, că este în stop cardio-respirator. Era singură acasă, a făcut stop în timp ce vorbea cu soțul ei la telefon”, a declarat medicul-șef al secției Obstretică-Ginecologie, dr. Petronela Vicoveanu, pentru Monitorul Suceava.

ADVERTISEMENT

Rezultatul investigației a arătat că un anevrism mare cerebral s-a rupt și a provocat un edem cerebral masiv, potrivit sursei citate. Medicii din cadrul Radiologiei Intervențională și Neurochirurgie au făcut tot ce au putut, însă nu au reușit să o salveze. Joi, asistenta Florentina a făcut stop cardio-respirator după ce a intrat în moarte cerebrală.

„E mult de muncă și puțini oameni”

În încercarea de a înțelege cum s-au declanșat problemele cardiace, medicul Petronela Vicoveanu a mai declarat că în noaptea în care au fost împreună de gardă nu au avut loc evenimente solicitante. Florentina s-a ocupat doar de o singură tânără de 18 ani care era la prima naștere.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în jurul orelor 03.00 alarma de incendiu a ținut pe toată lumea în alertă, deoarece a pornit de mai multe ori până dimineața. Cu o zi înainte, însă, victima Florentina Antonesei, a avut o zi aglomerată.

„E mult de muncă și puțini oameni. Este o activitate solicitantă. Florentina era o colegă și un om foarte muncitor și apreciat de toți cei cu care colabora și care o cunoșteau”, a mai declarat dr. Vicoveanu.

ADVERTISEMENT

„Florentina Antonesei sau Flory cum îi spuneau toți – familia, prietenii și colegii – a plecat astăzi dintre noi. A plecat într-o lume mai bună și mai dreaptă, fără griji și spaime, fără stres și ture nesfârșite, fără alarme și inspecții. Golul lăsat în urmă nu va fi niciodată umplut. Nici în sufletele părinților, a băiatului și soțului, nici în inimile colegilor.

A plecat lăsând în urmă regrete și multe amintiri care înlăcrimează ochii colegilor. Și a lăsat în urmă o întrebare, pe care ar trebui să și-o pună fiecare dintre cei din sistem: am fi putut face ceva pentru ca Flory să fie astăzi alături de familia și colegii ei? Dumnezeu să o odihnească în împărăția Sa!”, a transmis, într-un mesaj pe Facebook, liderul SANITAS Suceava, Romică Balan.

Asistenta Florentina Antonesei era căsătorită și a lăsat în urmă un copil de 18 ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”