Moartea poliţistului Bogdan Gigina scoate oamenii în stradă. Sute de protestatari cer demisia ministrului Gabriel Oprea

Moartea tanarului politist motociclist Bogdan Gigina, aflat in coloana oficiala a ministrului Afacerilor Interne Gabriel Oprea, scoate oamenii in strada. „NU abuzului de putere! Oprea, demisia!”...
25.10.2015 | 16:44
Moartea politistului Bogdan Gigina scoate oamenii in strada Sute de protestatari cer demisia ministrului Gabriel Oprea
ADVERTISEMENT

Moartea tanarului politist motociclist Bogdan Gigina, aflat in coloana oficiala a ministrului Afacerilor Interne Gabriel Oprea, scoate oamenii in strada. „NU abuzului de putere! Oprea, demisia!” este titlul evenimentului de pe Facebook, prin care bucurestenii si nu numai sunt invitati duminica, de la ora 14.00, in Piata Universitatii, pentru a cere demisia ministrului. Cateva sute de oameni s-au strans in zona fantanii de la Universitate si au pornit apoi spre Guvern.

Gabriel Oprea este considerat de protestatari responsabil pentru moartea motociclistului care ii deschidea coloana. ”Consideram total inacceptabil abuzul de putere de care se face vinovat Gabriel Oprea, ministru de interne si vice-premier in Guvernul Romaniei. Suntem indignati vazand tentativele de musamalizare a tragediei de catre reprezentanti ai guvernului, ministerului si unei parti a mass-mediei. Deplangem moartea la datorie a unui tanar politist, o moarte pentru care Gabriel Oprea se afla in culpa morala si institutionala”, se precizeaza pe pagina evenimentului de pe Facebook, la care si-au anuntat prezenta peste 2.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

”Dorim o ancheta libera de influenta politica si realizata in deplina transparenta. Dar inainte de acest lucru cerem demisia lui Gabriel Oprea din toate functiile executive pe care le ocupa. Salutam evenimentele comemorative in memoria lui Bogdan Gigina, organizate de catre Comunitatea Biciclistilor si respectiv  Comunitatea Motociclistilor. impreuna spunem NU abuzului de putere! Acesta este un eveniment ne-partizan, al simplilor cetateni care condamna abuzurile oricarui demnitar aflat in pozitie de putere”, mai scriu organizatorii protestului.

Politistul de la Brigada rutiera a Capitalei Bogdan Cosmin Gigina si-a pierdut viata pe 20 octombrie 2015, intr-un accident de motocicleta, in timp ce se afla in fruntea unei coloane oficiale pentru vicepremierul Gabriel Oprea.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.stirileprotv.ro