News

Moartea reginei Elisabeta ar fi fost provocată de o formă rară de cancer. Dezvăluirile unui prieten al prințului Philip

Într-o biografie a reginei Elisabeta ce urmează să fie publicată în Marea Britanie se spune că moartea suveranei ar fi fost provocată de o formă de cancer.
26.11.2022 | 12:51
Moartea reginei Elisabeta ar fi fost provocata de o forma rara de cancer Dezvaluirile unui prieten al printului Philip
Sicriul reginei Elisabeta, depus la palatul Westminster/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cauza oficială a morții reginei Marii Britanii Elisabeta II a fost „vârsta înaintată”, sintagmă care se regăsește și în certificatul de deces, însă există dubii legate de acest lucru.

Într-o biografie care urmează să fie publicată în Marea Britanie, se spune că decesul reginei ar fi fost rezultatul unei forme rare de cancer a măduvei osoase, scrie mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT

Afirmația se regăsește în cartea „Elisabeta: un portret intim”, scrisă de către Gyles Brandreth, un apropiat al prințului Philip, soțul defunct al reginei.

Regina Elisabeta ar fi suferit de mielom

Am auzit că regina avea o formă de mielom – cancer al măduvei osoase – care ar explica starea de oboseală, pierderea în greutate și „problemele de mobilitate” de care ni s-a spus în ultimul ei an de viață. Cel mai obișnuit simptom al mielomului este durerea de oase, în special în zona pelvisului și zona lombară, iar mielomul multiplu este o boală care îi afectează, de obicei, pe cei în vârstă. 

ADVERTISEMENT

În momentul de față, este o boală incurabilă, dar tratamentul – care include medicamente care ajută la regularizarea sistemului imunitar și care previn slăbirea oaselor – poate reduce severitatea simptomelor și să extindă durata de viață a pacientului cu luni de zile sau chiar 2-3 ani”, se spune în lucrarea citată.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, cea mai lungă a unui monarh britanic.

ADVERTISEMENT

Decesul a survenit pe când suverana se afla la palatul Balmoral din Scoția, unde se afla și fiica sa, prințesa Anne.

Actualul rege, Charles III și soția lui, Camilla, în dimineața acelei zile de la Dumfries House, din sudul Scoției, către Balmoral, unde era mama lui.

ADVERTISEMENT

Este posibil ca și Charles să fi ajuns înainte de moartea reginei, lucru care nu s-a întâmplat cu ceilalți doi fii ai săi, Andrew şi Edward, care au ajuns când regina murise deja.

ADVERTISEMENT