News

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea au fost furate dintr-o catedrală din Italia

25.09.2020 | 17:03
Moastele Papei Ioan Paul al IIlea au fost furate dintro catedrala din Italia
ADVERTISEMENT

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea au fost furate dintr-o catedrală din Italia, situată în orașul Spoleto, gestul revoltăror fiind criticat dur de Biserica Catolică.

Hoții au furat un relicvariu din aur și cristal care conținea picături de sânge ale Papei, potrivit Reuters, însă arhiepiscopii speră că hoții vor înapoia sângele.

ADVERTISEMENT

Obiectul sfânt era amplasat în altarul dedicat Papei Ioan Paul al II-lea, decedat în 2005, la 27 de ani de pontificat, însă urma să fie mutat într-o altă catedrală în viitorul apropiat.

Moaștele Papei Ioan Paul al II-lea au fost furate dintr-o catedrală din Italia

Paznicii catedralei au observat lipsa relicvariului în care se afla un flacon cu câteva picături din sângele Papei și au altertat imediat Poliția Italiană.

ADVERTISEMENT

Moaștele urmau a fi transportate într-o nouă catedrală care va fi inaugurată în Umbria, tot în cinstea lui Ioan Paul al II-lea, conform sursei citate.

Înapoiați relicvariul catedralei și credincioșilor”, a cerut arhiepiscopul Renato Boccardo, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT
  • MOÁȘTE s. f. pl. (În religia creștină) Rămășițe mumificate din corpul unei persoane considerate sfântă; p. ext. veșmânt, parte de veșmânt sau orice alt obiect care a aparținut unei astfel de persoane (și căreia i se atribuie puteri supranaturale). ♦ P. gener. Corp mumificat; mumie. ♦ Fig. Vestigii prețioase ale trecutului. – Din sl. mošti.

Poliția verifică în aceste momente înregistrările de pe caremele video pentru a înțelege ce s-a întâmplat mai exact, însă nu știe nimeni deocamdată dacă moaștele au fost furate pentru a fi vândute.

ADVERTISEMENT

Ioan Paul al II-lea, născut Karol Jozef Wojtyla, (născut 18 mai 1920, Wadowice, Polonia – decedat 2 aprilie 2005, Vatican) a fost al 264-lea papă al Bisericii Catolice și episcop al Romei din 16 octombrie 1978 până la moartea sa. A fost primul papă de altă origine decât cea italiană de la papa Adrian al VI-lea, adică din 1522.

Pontificatul său de 26 ani (octombrie 1978 – aprilie 2005) este considerat al treilea ca durată din istoria Bisericii Catolice, în urma Sfântului Petru (estimat între 34 și 37 ani) și a lui Pius al IX-lea (31 ani).

ADVERTISEMENT