News

Mobilizare de forțe pentru căutarea unui băiat de 12 ani, după ce a anunțat că e în pericol. Ce au descoperit polițiștii

Un băiat, în vârstă de 12 ani, din județul Olt, a anunțat polițiștii că este în pericol. Mobilizare majoră de forțe în urma apelului la 112
17.05.2023 | 11:16
Mobilizare de forte pentru cautarea unui baiat de 12 ani dupa ce a anuntat ca e in pericol Ce au descoperit politistii
Mobilizare de forțe pentru căutarea unui băiat de 12 ani, după ce a anunțat că e în pericol. Sursa foto: Facebook Poliția Română
ADVERTISEMENT

Mobilizare majoră de forțe pentru un băiat de 12 ani, din județul Olt, care a reușit să pună autoritățile pe jar, după ce a sunat la 112 și a anunțat că cineva vrea să îl omoare. Polițiștii au declanșat o amplă operațiune, însă din fericire, totul s-a dovedit a fi o glumă proastă.

A sunat la 112 și a spus că este în pericol! Mobilizare majoră de forțe

Evenimentul a avut loc luni seara, în Slatina. Minorul, în vârstă de 12 ani, avea asupra lui o tabletă, împrumutată de la o adolescentă, vecină cu el, în vârstă de 17 ani. Fata primise dispozitivul la școală și l-a lăsat pe mână băiatului, însă nu bănuia pentru ce va fi folosit.

ADVERTISEMENT

De plictiseală sau din teribilism, băiatul de 12 ani a sunat la 112 și a spus că va fi omorât, lâsând și tremurul vocii să îl ajute să pară convingător: „Mă omoară!”, au fost cuvintele minorului care a pus autoritățile pe jar, potrivit Antena 3.

„La data de 15 mai 2023, în jurul orei 19:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o persoană, cu privire la faptul că o altă persoană încearcă să o omoare.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale Olt, s-a constatat faptul că numărul de telefon de pe care s-a efectuat apelul era alocat unei tablete distribuită unei eleve de liceu”, au transmis reprezentanții Poliției.

După sesizarea la 112, oamenii legii din județul Olt s-au mobilizat, la operațiunea de căutare participând numeroși agenți și fiind utilizate resurse tehnice de amploare, având în vedere că apelantul nu oferise detalii suplimentare.

ADVERTISEMENT

Părinții băiatului de 12 ani au fost amendați

În cele din urmă, s-a descoperit că numărul de telefon de pe care a fost făcută sesizarea era alocat tabletei elevei de 17 ani, din Slatina. Dispozitivul de unde a fost făcută sesizarea a fost localizat, iar polițiștii au ajuns la adresa respectivă. Fata de liceu a spus că nu ea este cea care a sunat la 112, tableta fiind la puștiul de 12 ani.

„În urma activităților investigativ-operative, la care au fost folosite resurse umane și tehnice de amploare, polițiștii au identificat eleva că fiind o minoră, în vârstă de 17 ani, din municipiul Slatina, care a declarat că nu a fost în pericol, iar tableta i-ar fi fost luată de către un alt minor, care ar fi efectuat Apelul de Urgență”, a anunțat IPJ Olt.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, băiatul a fost găsit. Părinții acestuia s-au ales cu o amendă contravențională, după ce minorul a reușit să mobilizeze forțe impresionante ale Poliției fără să fie, într-adevăr, în pericol, așa cum anunțase. În acest context, IPJ Olt a subliniat faptul că apelul la 112 trebuie dat de cetățeni doar în cazul unor adevărate situații de urgență.

 

 

ADVERTISEMENT