News

Mobilizare generală pentru starea de urgenţă! Zeci de mașini ale armatei, surprinse la intrarea în București. VIDEO

16.03.2020 | 14:03
Mobilizare generala pentru starea de urgenta Zeci de masini ale armatei surprinse la intrarea in Bucuresti VIDEO
ADVERTISEMENT

Mobilizare generală a armatei în stare de urgență! Militarii au primit ordin să înceapă pregătirile pentru o situație aparte. Zeci de mașini încărcate cu echipamente au fost filmate în apropierea Capitalei. Autospecialele armatei  au fost surprinse mergând cu viteză chiar la intrarea în Bucureşti.

Mobilizare generală a armatei!

Conform OUG nr.1/1999 referitoare la starea de asediu şi starea de urgenţă, acestea privesc situaţii de criză ce impun măsuri excepţionale care se instituie în cazuri determinate de apariţia unor pericole grave la adresa apărării ţării şi securităţii naţionale, a democraţiei constituţionale ori pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care armata s-a mobilizat și pare că și-a intrat definitiv în drepturi, militarii fiind deja în gardă. Vă reamintim că starea de urgenţă reprezintă ansamblul de măsuri excepţionale de natură politică, economică şi de ordine publică aplicabile pe întreg teritoriul ţării sau în unele unităţi administrativ-teritoriale care se instituie în mai multe situații.

Imagini surprinse in apropierea Bucurestiului cu mobilizarea Armatei, pe fondul exercitiilor NATO, pe timp de stare de urgenta. Detalii pe www.fanatik.ro

Posted by Fanatik.ro on Monday, March 16, 2020

Zeci de mașini intră în București pentru starea de urgență

Astfel, se declară starea de urgență când putem discuta de existenţa unor pericole grave actuale sau iminente privind securitatea naţională ori funcţionarea democraţiei constituţionale. De asemenea, iminenţa producerii ori producerea unor calamităţi care fac necesară prevenirea, limitarea sau înlăturarea, după caz, a urmărilor unor dezastre.”

ADVERTISEMENT

Starea de urgenţă se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile. Preşedintele României prin decret este singurul care are acest drept, decretul fiind contrasemnat de primul-ministru şi publicat de îndată în Monitorul Oficial al României.

Decretul de instituire a stării de urgenţă se aduce neîntârziat la cunoştinţa populaţiei prin mijloacele de comunicare în masă, împreună cu măsurile urgente de aplicare, care intră imediat în vigoare. Decretul se difuzează pe posturile de radio şi de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, şi este transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de urgenţă.
În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, Preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea. În funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, Preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.
Decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgenţă trebuie să prevadă următoarele: motivele care au impus instituirea stării; zona în care se instituie; perioada pentru care se instituie; măsurile de primă urgenţă care urmează a fi luate.
Drepturile şi libertăţile fundamentale al căror exerciţiu se restrânge, în limitele prevederilor constituţionale. Autorităţile militare şi civile desemnate pentru executarea prevederilor decretului şi competenţele acestora;