News

Mobilizare impresionantă pentru Tyler Moldovan, polițistul de origine română împușcat în SUA! “Tot ce şi-a dorit Tyler a fost să fie ofiţer de poliţie”

Mobilizare impresionantă pentru Tyler Moldovan, polițistul de origine română împușcat în SUA! Tânărul agent se zbate între viață și moarte și întreaga comunitate se roagă pentru el
19.12.2021 | 17:47
Mobilizare impresionanta pentru Tyler Moldovan politistul de origine romana impuscat in SUA Tot ce sia dorit Tyler a fost sa fie ofiter de politie
Mobilizare impresionantă pentru tânărul Tyler Moldovan, polițistul de origine română împușcat în SUA! Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Un polițist cu origini din România a ajuns un adevărat erou peste ocean, în Statele Unite ale Americii. Tyler Moldovan a fost împușcat în misiune și se zbate chiar în aceste momente între viață și moarte pe patul unui spital din Arizona.

Întreaga comunitate se roagă pentru soarta tânărului agent. Colegii săi spun că nu se așteptau la un asemenea răspuns din partea oamenilor care au avut o participare impresionantă la strângerea de fonduri organizată de fundaţia departamentului de poliţie.

ADVERTISEMENT

Mobilizare impresionantă pentru Tyler Moldovan, polițistul de origine română împușcat în Statele Unite!

“Tot ce şi-a dorit Tyler a fost să fie ofiţer de poliţie. Şi inima, sufletul şi pasiunea lui să fie de ajutor, să fie în slujba celorlalţi înaintea lui, astfel de om este”, a transmis Jerri Williams, şefa Poliţiei din Phoenix

Din nefericire, Tyler Moldovan a fost împușcat de opt ori de un suspect pe care îl urmărea în timpul unei misiuni de patrulare. Pentru că totul s-a petrecut într-o fracțiune de secundă și colegii săi n-au avut timp de reacție.

ADVERTISEMENT

Au reușit doar să-l rețină pe cel care a tras. Bărbatul se pregătește de judecată și ar putea să stea ani buni în spatele gratiilor.

Mai ales că starea lui Tyler este una critică. Întregul oraș îi este alături și la un eveniment caritabil organizat în sprijinul familiei, solidaritatea a fost impresionantă.

ADVERTISEMENT

Mai mulți polițiști și pompierii au gătit burgeri și hotdogi, în timp ce oameni simpli au făcut numeroase donații și s-au rugat pentru el.

“Facem ce putem. Ne asigurăm că ştiu că suntem alături de ei. E important, pentru că nu ştii niciodată când o să ai şi tu nevoie. Sau familia ta, cineva apropiat.”

ADVERTISEMENT

“Că sunt 5, 10, 100 de dolari, oricât puteţi dona, cu siguranţă va fi de ajutor familiei.”

“Sperăm ca, în felul acesta mărunt, să aducem puţină consolare familiei, dar şi să arătăm comunităţii forţelor de ordine că întreaga comunitate e alături de ei.”

“Sper să le pot transmite măcar rugăciuni de consolare”, au fost doar câteva dintre reacțiile oamenilor surprinse de camerele de filmat.

22 de ani are Tyler Moldovan, un tânăr care abia absolvise Academia de Poliție și care se căsătorise în urmă cu doar câteva luni. De remarcat că atât el, cât și părinții spi sunt membri activi ai comunității românești din Arizona, o comunitate care numără peste 30 de mii de persoane.

“A crescut sub ochii mei. A cântat în cadrul fanfarei, participa la repetiţii, la slujbele bisericii, era nelipsit. Pentru mine a fost un mare şoc să aflu că merge la Academie, să devină ofiţer în cadrul poliţiei locale.

Mi-a explicat faptul că el, în felul acesta, înţelege să facă o slujbă pentru Dumnezeu. Dacă el păzeşte şi apără oamenii vulnerabili şi păzeşte societatea de oameni răi şi se interpune între cineva rău şi unul bun, el face o slujbă pentru Dumnezeu”, Cornel Avram, pastorul Bisericii Happy Valley.

ADVERTISEMENT
Tags: