News

Mobilizarea nu e pentru toți. Reacția fiului unui demnitar rus când i se cere să se înroleze în timpul unei farse televizate

Echipa lui Alexei Navalnîi i-a propus fiului lui Peskov să vină la biroul de înrolari. Nikolai le-a spus că „rezolva la alt nivel”
22.09.2022 | 08:20
Mobilizarea nu e pentru toti Reactia fiului unui demnitar rus cand i se cere sa se inroleze in timpul unei farse televizate
Peskov este un fost recrut și ar trebui să fie eligibil pentru înrolare Foto: Nikolai Peskov via Daily Mail
ADVERTISEMENT

Dmitri Nizovtsev, gazda emisiunii „Popular Politics” de la postul Politika Media, asociat cu Alexei Navalnîi, l-a sunat în direct pe fiul purtătorului de cuvânt al președintelui Dmitri Peskov, Nikolai, și, prezentându-se drept comisar militar, i-a spus să vină la un examen medical la ora 10 a.m. a doua zi.

Reacția fiului unui demnitar rus când i se cere să se înroleze în timpul unei farse televizate

“La 10 a.m., bineînțeles, nu vin mâine. Dacă știți că sunt domnul Peskov, ar trebui să înțelegeți cât de greșit este să fiu acolo. O voi rezolva la un alt nivel”, a răspuns Nikolai, în vârstă de 32 de ani, după ce a respins mai multe apeluri ale lui Nizovtsev, scrie publicația independentă rusă MediaZona.

ADVERTISEMENT

Fiul lui Dmitri Peskov a adăugat că trebuie să „înțeleagă ce se întâmplă” și „ce drepturi are”.

“Mâine să fiu luat – crede-mă, nici tu, nici eu nu avem nevoie. Nu am nicio problemă să-mi apăr patria – dar trebuie să înțeleg oportunitatea apariției mele acolo, vă spun despre nuanțe definite politic”, a conchis Nikolai.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul războiului, presa de opoziție din Rusia a scris de mai multe ori că înalții demnitari și-au scos copiii în afara granițelor Rusiei.

Dmitri Peskov a declarat publicației „Rise” că partea semantică a fost „decupată din conversația fiului său cu susținătorii opoziției Alexei Navalnîi. În primul rând, cereți-le să posteze întreaga conversație. Nu am nicio îndoială cu privire la singura lui alegere corectă. Și la fel”, a explicat purtătorul de cuvânt al prezidențial.

ADVERTISEMENT

Familia lui Peskov – copiii săi Nikolai și Elizabeth, precum și soția sa Tatiana Navka – au fost incluse pe listele de sancțiuni ale Statelor Unite și ale UE după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Miercuri, Vladimir Putin a anunțat „mobilizarea parțială” a rezerviștilor rușilor pentru a continua către îndeplinirea obiectivelor invaziei. Ministerul rus al Apărării a raportat că mobilizarea va afecta 300.000 de oameni.

ADVERTISEMENT