News

Mocănița a deraiat la Vișeu. 12 persoane au fost rănite

10.08.2019 | 15:07
Mocanita a deraiat la Viseu 12 persoane au fost ranite
Locomotiva Mocăniței a deraiat sâmbătă după-amiază. 12 persoane au fost rănite. Sursa foto: aeagency.ro

12 persoane, printre care se află și un copil au fost rănite după ce locomotiva Mocăniței a deraiat la Vișeu de Sus, județul Maramureș. În trenul de linie îngustă se aflau circa 200 de persoane care au scăpat nevătămate.

Locomotiva Mocăniței a deraiat la Vișeu de Sus

Locomotica Mocăniței a deraiat la Valea Vaserului, în județul Maramureș. Un apel la 112 a anunțat că în după-amiaza aceasta o locomotivă a deraiat și mai multe persoane au fost rănite ușor. În trenul de linie îngustă se aflau la momentul producerii evenimentului circa 200 de persoane. „12 dintre acestea au fost rănite ușor”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Maramureș Oana Gonczi.

Evenimentul s-a produs la Vișeu de Sus pe Valea Vaserului, la confluența cu Valea Rea din județul Maramureș. La fața locului s-au deplasat trei echipaje SMURD de prim ajutor, echipaje medicale de ambulanţă și echipaje ale pompierilor de la ISU Maramureş – Secţia Vişeu. Totodată, patru salvamontişti de la Vişeu de Sus au ajuns la locul incidentului. În momentul de față se acordă asistență medicală persoanelor accidentate în urma deraierii locomotivei.

12 persoane au fost rănite după ce Mocănița a deraiat
12 persoane au fost rănite după ce Mocănița a deraiat în Vișeu de Sus, județul Maramureș. Sursa foto: allevents.in

Mocănița, principala atracție turistică din Bucovina

Trenul “Mocăniţa” este una dintre cele mai importante atracții turistice din judeţul Maramureş. Traseul Mocăniței durează aproximativ 3 ore dus – întors, iar calea ferată de 20 de kilometri străbate defileul Văii Vaserului. Copiii, dar și adulții sunt vrăjiți de întreaga experienţă.

Turiștii care vin pe meleagurile din Bucovina sunt impresionați de frumusețea locului. Doi turiști din Austria au făcut o donație specială după ce s-au plimbat cu MocănițaAzi e prima dată în România şi mă bucur foarte mult că am inaugurat o prietenie cu România pentru că ambele căi ferate, din Austria şi Moldoviţa, au fost construite în timpul Imperiului Austriac, a declarat austriacul Marko Herbert pentru stirileprotv.ro.

Domnul Marko a fost impiegat pe o asemenea locomotivă în Austria și spune că pentru el vacanța în Bucovina i-a trezit nostalgie, dar și fascinație pentru peisajul de poveste pe care l-a admirat în jurul lui.