News

Moda selfie-urilor pe tren face noi victime. Două adolescente s-au electrocutat în gara din Roman

Trei adolescente s-au urcat pe un tren de marfă din gara Roman să-și facă poze, iar două dintre ele s-au electrocutat din cauza arcului electric format.
08.08.2021 | 13:14
Moda selfieurilor pe tren face noi victime Doua adolescente sau electrocutat in gara din Roman
ADVERTISEMENT

Pompierii au intervenit duminică dimineață pentru salvarea a trei fete care s-au urcat pe un tren de marfă în gara din Roman, informează News.ro. Două dintre ele s-au electrocutat și au suferit arsuri.

Apelul la 112 a fost făcut de persoane care se aflau în zonă și le-au ajutat pe fete să se dea jos de pe garnitura de tren.

ADVERTISEMENT

Două dintre ele au suferit arsuri, însă cea mai mică, de 13 ani, a scăpat nevătămată din incident.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului Roman şi un echipaj cu ambulanţă de la SAJ Roman. Până la sosirea forţelor de intervenţie, persoanele respective au fost date jos de pe trenul de marfă. Toate cele trei persoane sunt asistate de către echipajele medicale aflate la faţa locului, două dintre acestea prezentând arsuri. Cele trei fete sunt conştiente şi cooperante”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Neamţ.

ADVERTISEMENT

Una dintre fete a fost transferată la un spital din Iași

Echipajul de ambulanță sosit la fața locului a constatat că o adolescentă de 15 ani avea arsuri la mâna şi la piciorul drept. A  doua fată, de 14 ani, s-a electrocutat și ea, dar a avut arsuri numai pe haine.

Spitalul Municipal Roman a cer un elicopter SMURD pentru a o transporta pe adolescenta de 15 ani la un spital din Iaşi, întrucât arsurile au nevoie de îngrijiri speciale.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că cele trei fete s-au urcat pe tren ca să se fotografieze, o modă din cauza mai mulți adolescenți și-au pierdut până acum viața.

Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că o minoră de 15 ani, din Bozieni, s-ar fi urcat pe un vagon de marfă garat în triajul stației CF din municipiul Roman, cu intenția de a se fotografia, împreună cu alte două minore, de 13, respectiv 14 ani, din Bozieni, și județul Prahova (…) Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul în cauză”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, citată de Ziarul de Roman.

ADVERTISEMENT