News

”Modalitatea de tratament nu este un antibiotic”. Managerul Spitalului Victor Babeș, anunț important despre o problemă cu care se confruntă cei în vârstă

Managerul Spitalului Victor Babeș, anunț important despre o problemă cu care se confruntă cei în vârstă. Toți românii trebuie să știe acest lucru.
11.07.2024 | 10:04
Modalitatea de tratament nu este un antibiotic Managerul Spitalului Victor Babes anunt important despre o problema cu care se confrunta cei in varsta
Managerul Spitalului Victor Babeș, anunț important despre o problemă cu care se confruntă cei în vârstă Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Canicula face ravagii în România, iar oamenii încep să facă față din ce în ce mai greu temperaturilor ridicate. Din categoria persoanelor de risc, fac parte vârstnicii care potrivit medicilor, se pot confrunta cu probleme extrem de serioase.

Managerul Spitalului Victor Babeș, anunț important despre o problemă cu care se confruntă cei în vârstă”

Medicul Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti, a afirmat că din cauza caniculei, majoritatea persoanelor în vârstă se pot confrunta cu simptome de meningite sau encefalite.

ADVERTISEMENT

Managerul Spitalului Victor Babeș atrage atenția că aceste manifestări au loc deoarece creierul își pierde capacitatea de termoreglare și în astfel de cazuri, bătrânii care sunt mai sensibili pot să ajungă la spital în stare gravă.

”Perioadele de căldură intensă ne cofruntă şi cu nişte manifestări febrile. Sunt practic pacienţi mai degrabă vârstnici şi care vin la noi cu o patologie asemănătoare unor meningite sau encefalite.

ADVERTISEMENT

Adică febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci practic tulburări de căldură.

În perioadele acestea de căldură foarte mare, persoanele mai puţin puternice, cu comorbidităţi, pot manifesta aceste tulburări de căldură. Practic se pierde capacitatea de termoreglare. Creierul îşi pierde capacitatea de a regla temperatura corpului  şi dezvoltă manifestări asemănătoare bolilor infecţioase.

ADVERTISEMENT

De fapt nu este o boală infecţioasă, ci cazurile acestea sunt cazuri de hipertermie, asemănătoare unor insolaţii, dar care afectează pacienţii în vârstă”, a declarat managerul Spitalului Victor Babeș, miercuri, la Medika TV.

Simin Aysel Florescu a subliniat că pentru aceste manifestări, tratamentul nu este antibioticul, ci reducerea temperaturii corporale.

ADVERTISEMENT

”Modalitatea de tratament nu este un antibiotic, ci încercarea de a reduce temperatura, prin aplicarea unor măsuri de scăderea temperaturii: gheaţă, pături reci”, a mai spus doctorul Florescu.

În perioadele caniculeare, ea le recomandă persoanelor în vârstă să evite deplasările și să se hidrateze cât mai des.

”Să încerce să evite expunerea directă la temperatură foarte mare, să se hidrateze şi să încerce să reducă temperatura mediului în care locuiesc”, a conchis managerul Spitalului Victor Babeș.

ADVERTISEMENT
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
SIMONA BUCURA OPRESCU, noi informații privind RECALCULAREA PENSIILOR: Așa se calculează veniturile seniorilor
SIMONA BUCURA OPRESCU, noi informații privind RECALCULAREA PENSIILOR: Așa se calculează veniturile seniorilor
Tatăl lui Drăguș, strigăt de disperare către fiul său: „E ca o tortură....
Tatăl lui Drăguș, strigăt de disperare către fiul său: „E ca o tortură. Să ne deschidă poarta. Ne-a blocat peste tot. Nu ne-a chemat la nuntă”
Sperietoarea Europei. Șoșoacă, umilită în Parlamentul European
Sperietoarea Europei. Șoșoacă, umilită în Parlamentul European
Este ŞTIREA MOMENTULUI în toată Europa. LIVE VIDEO
Este ŞTIREA MOMENTULUI în toată Europa. LIVE VIDEO
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie...
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie căsătorită s-a plâns de o situație care pare rușinoasă pentru familia ei
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?