News

Modalitatea prin care ne putem schimba viața în doar 90 de secunde. Teoria descoperită de un neurocercetător

Un neurocercetător a descoperit cum ne putem schimba viața și cum putem fi mai fericiți și mai calmi. Prin „Regula celor 90 de secunde” emoțiile pot fi gestionate mult mai eficient
10.01.2025 | 09:04
Modalitatea prin care ne putem schimba viata in doar 90 de secunde Teoria descoperita de un neurocercetator
Ce a descoperit un neurocercetător. Cum putem avea o viață mai liniștită. Foto: freepik.com/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stresul și depresia sunt tot mai comune în ziua de astăzi. În acest sens, o tehnică inovatoare a fost dezvoltată de un specialist în neuroștiințe. Aceasta ne va ajuta să gestionăm emoțiile negative.

Ce este „Regula celor 90 de secunde”

Un neurocercetător a descoperit modalitatea cu ajutorul căreia putem trăi o viață mai liniștită. Această tehnică ajută în controlul furiei, fricii și anxietății, dar și în conștientizarea acestora, într-un timp record.

ADVERTISEMENT

Secretul unei vieți liniștite este gestionarea emoțiilor, mai ales când vine vorba de cele negative. Aceastea ne pot afecta în parcursul nostru de zi cu zi și ne pot face să luăm decizii neașteptate.

Totuși, acestea nu sunt nici bune, nici ele. De fapt, sunt răspunsuri automate ale creierului nostru la diferiți stimuli interni sau externi. Mai departe, depinde de noi ce facem cu ele și cum le lăsăm să ne influențeze viața.

ADVERTISEMENT

Conceptul creat de neurocercetătoarea Jill Bolte Taylor, „Regula celor 90 de seunde”, vine ca soluție pentru gestionarea și înțelegerea emoțiilor negative. Aceasta explică faptul că emoțiile intense au o durată fizică de doar 90 de seunde.

Timp de un minut și jumătate corpul uman reacționează natural, însă noi suntem cu totul responsabili de trăirile de după acest interval de timp. După 90 de secunde stimulul mai este menținut activ doar prin atenția noastră conștientă.

ADVERTISEMENT

Dacă încă simți furie, anxietate, sau orice altă emoție, propriile gânduri sunt responsabile cu acest lucru. Conștient sau inconștient, continuăm să retrăim sau să interpretăm un eveniment, ceea ce ne prelungește emoția negativă.

Totuși, teoria lui Jill Bolte Taylor nu spune să combați sau să ascunzi trăirile, ci trebuie să le conștientizezi, să rămâi calm, să respiri adânc și să lași să treacă acele secunde importate, după care vei decide cum vrei să reacționezi.

ADVERTISEMENT

Această regulă ne ajută să practicăm autoreglarea emoțională, prin calm și prin conștientizare. Reduce stresul și ne ajută să trăim o viață mai echilibrată din punct de vedere emoțional.

ADVERTISEMENT