Fotbal international

Model pentru selecţionata lui Cosmin Contra! Naţionala de nevăzători a României s-a calificat fără înfrângere la Campionatul European! Video

30.03.2019 | 21:33
Model pentru selectionata lui Cosmin Contra Nationala de nevazatori a Romaniei sa calificat fara infrangere la Campionatul European Video

Echipa naţională de nevăzători a României s-a calificat la Campionatul European. Turneul de calificare pentru competiţia care se va disputa în Italia a fost găzduit de Centrul Național de Fotbal Buftea. Tricolorii au obţinut calificarea la capătul a trei meciuri, în care au bifat două victorii şi o remiză.

Naţionala de nevăzători a României s-a calificat fără înfrângere la Campionatul European 2019

Naţionala de nevăzători a României s-a calificat fără înfrângere la Campionatul European din 2019 şi a terminat pe primul loc într-o grupă în care s-au mai aflat Grecia, Georgia şi Belarus. Turneul final al competiţiei continentale se va disputa în perioada 15-24 septembrie 2019, în Italia.

Sâmbătă, naţionala de nevăzători a României a remizat cu Grecia, scor 1-1. Florin Kovacs a marcat golul egalării, în a doua repriză a meciului jucat la Buftea, iar tricolorii au încheiat grupa de calificare pe primul loc. Selecţionata antrenată de Sorin Lepădatu le-a învins pe Belarus, scor 3-0, şi pe Georgia, scor 2-1, în primele partide din preliminariile pentru EURO 2019. Marius Corolea, Vlad Tofan (ambii portari), Alexandru Cucu, Cosmin Calota, Mihai Nistor şi Florin Kovacs au fost jucătorii care au evoluat în meciul cu Grecia.

Cum se dispută meciurile de fotbal pentru nevăzători

Meciurile de fotbal pentru nevăzători sunt organizate pe teren sintetic, de dimensiuni reduse. Fiecare echipă are câte cinci jucători, iar partida se dispută pe durata a două reprize de câte 25 de minute. Portarul este nevăzător, iar mingea folosită este una specială.

Meciul România – Grecia 1-1 s-a jucat sub privirile Alteței Sale Regale Principele Radu, care a acordat Înaltul Patronaj Comitetului Național Paralimpic din România. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a fost, la rândul lui, prezent la partida care a adus calificarea la Europeanul din Italia. Recent, echipa naţională a României a jucat primele meciuri din preliminariile pentru Campionatul European din vara anului trecut. Selecţionata antrenată de Cosmin Contra a fost învins de Suedia, scor 1-2, dar a obţinut cele trei puncte în duelul cu Insulele Feroe, scor 4-1.