Sport

“Modelul” FC Barcelona prinde şi la Real Madrid. Un jucător trecut pe linie moartă de Carlo Ancelotti refuză să plece

Moda jucătorilor care țin cu dinții de contracte, chiar cu riscul de a nu prinde lotul, le dă bătăi de cap nu doar celor de la FC Barcelona, ci și tehnicianului lui Real Madrid, Carlo Ancelotti.
11.08.2022 | 09:30
Modelul FC Barcelona prinde si la Real Madrid Un jucator trecut pe linie moarta de Carlo Ancelotti refuza sa plece
Carlo Ancelotti i-a transmis mesaj după mesaj lui Álvaro Odriozola că nu se bazează pe serviciile sale, dar jucătorul refuză să plece de la Real Madrid. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona se confruntă cu o mulțime de cazuri de jucători care, disponibilizați doar din rațiuni financiare ori pentru că nu intră în vederile lui Xavi, refuză să părăsească echipa. Iar Frenkie de Jong, Martin Braithwaite și Samuel Umtiti sunt doar cazurile cele mai elocvente în acest sens.

Moda pare însă că a prins și la Real Madrid. Acolo unde, Carlo Ancelotti este pus, pentru moment, în aceeași situație, de fundașul dreapta Alvaro Odriozola.

ADVERTISEMENT

Ancelotti i-a trimis un mesaj clar, dar Odriozola se ține tare

În stagiunea precedentă, Álvaro Odriozola, fundașul dreapta al madrilenilor, a evoluat la Fiorentina sub formă de împrumut. Iar italienii își doreau să rămână, fiind dispuși să plătească pentru un transfer definitiv.

Iar oficialii clubului, după ce s-au consultat cu antrenorul Carlo Ancelotti, i-au sugerat să-și negocieze condițiile contractuale. Căci erau deciși să negocieze cu italienii, asumându-și că nu-și vor recupera suma plătită lui Real Sociedad.

ADVERTISEMENT

Căci atunci când a fost adus la Madrid, campioana Europei a plătit 32 de milioane de euro. Acum, potrivit presei spaniole, ibericii erau dispuși să-l cedeze chiar și pentru jumătate din acei bani.

Jucătorul însă nici nu a vrut să audă. S-a prezentat la echipă, la momentul reunirii, decis să lupte pentru titularizare cu Dani Carvajal și Lucas Vazquez.

ADVERTISEMENT

A tras tare la antrenamente. Iar tehnicianul a apreciat acest lucru. Dar nu și-a schimbat opinia. Și a sperat că faptul că nu s-a bazat pe Odriozola în amicale ori mesajele transmise la ședințele de pregătire au fost clare pentru fotbalist.

Se pare, însă, că nu a fost așa. Între timp, porțile i s-au închis și la Fiorentina, care l-a adus, de la Șahtior Donețk, pe Dodo. Iar zilele se scurg și finalul perioadei de transferuri se apropie de sfârșit.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti a decis să mai transmită un mesaj. Și nu l-a inclus în lotul pentru meciul de la Helsinki, cu Eintracht Frankfurt, pentru Supercupa Europei. Spre deosebire de Mariano Diaz, Dani Ceballos sau Jesus Valejo, și ei aflați pe lista neagră a antrenorului.

Dacă măcar acum, în al 12-lea ceas, își va schimba opinia, rămâne de văzut. Oricum, este limpede, ca și-n cazul jucătorilor de la FC Barcelona amintiți deja, nu are nimic de câștigat din punctul de vedere al carierei sportive.

ADVERTISEMENT