Premier League

Modelul pay-per-view continuă în Premier League. Câţi bani plătesc fanii pentru a urmări meciurile

30.10.2020 | 11:02
Modelul payperview continua in Premier League Cati bani platesc fanii pentru a urmari meciurile
ADVERTISEMENT

Modelul de tip pay-per-view continuă să fie folosit în Premier League. Fanii vor trebui să plătească 14,95 de lire pentru a urmări anumite meciuri din etapa programată pe 8 noiembrie, catalogate drept „box office”

La începutul lunii, modelul pay-per-view a fost implementat în Premier League, Manchester United și Chelsea fiind primele cluburi care au adoptat această modalitate de finanțare.

Suporterii britanici s-au revoltat încă de la început, considerând măsura injustă, mulți dintre aceștia spunând că deja au achitat abonamentele sezoniere. Accesul fanilor pe stadioane încă este interzis, deși parlamentul britanic este obligat de o petiție a fanilor să discute din nou această situație, pe 9 noiembrie.

Modelul pay-per-view continuă în Premier League. Fanii vor trebui să plătească pentru a urmări meciurile

Meciurile care sunt în afara schemei de televizare clasică vor fi disponibile pe BT Sport Box Office sau Sky Sports Box Office.

Suporterii boicotează acest sistem, mulți dintre ei deja s-au orientat spre platforme ilegale de streaming, considerând că taxa este nejustificată și reprezintă doar lăcomia televiziunilor.

„În urma consultărilor cu cluburile, toate elementele serviciului pay-per-view, inclusiv prețul, vor fi reanalizate după pauza cauzată de meciurile internaționale care se vor desfășura luna viitoare”, cse precizează într-un comunicat oficial al Premier League, citat de BBC.

Patronul lui Newcastle United se revoltă împotriva serviciului pay-per-view: „Este absolut inacceptabil”

Mike Ashley, patronul lui Newcastle United, a declarat că meciurile ar trebui să coste 4,95 de lire, sistemul actual fiind catalogat drept inacceptabil.

Ashley a votat în favoarea modelului pay-per-view, considerându-l inițial singura variantă sustenabilă în aceste condiții, dar, probabil odată cu revoltele suporterilor, și-a nuanțat opiniile. Echipele din Premier League au votat 19-1 în favoarea modelului.

Gary Neville: „Nimeni nu plătește pentru acest serviciu”

„Este terminat, nimeni nu plătește pentru acest serviciu, nimeni nu urmărește meciurile, este mort”, a declarat Gary Neviile, fostul fundaș dreapta al naționalei Angliei, pentru Sky Sports.

Fostul fotbalist a catalogat drept neinspirat modelul încă de când acesta a fost anunțat.

„Aceasta este o decizie proastă din partea Premier League să solicite 14.95 de lire pentru meciuri care au fost televizate gratuit pentru șase luni”, a postat Neville pe o rețea socială, în ziua în care serviciul a fost anunțat.

ADVERTISEMENT