News

Moderna dezvoltă un vaccin care combate Covid-19, gripa sezonieră și virusul sincițial. Anunțul companiei

Compania farmaceutică Moderna lucrează la un vaccin care combate Covid-19, gripa sezonieră și virusul sincițial.
10.09.2021 | 15:29
Moderna dezvolta un vaccin care combate Covid19 gripa sezoniera si virusul sincitial Anuntul companiei
ADVERTISEMENT

Compania Moderna, intrată în lupta contra pandemiei de Covid-19 în urmă cu câteva luni, lucrează la scoaterea pe piață a unui singur vaccin care să combine doza de rapel împotriva Covid cu vaccinul său experimental antigripal.

Dacă demersul științific va avea succes, pe piață ar apărea un ser care să combată Covid-19, gripa sezonieră, precum și virusul sincițial.

ADVERTISEMENT

Un vaccin care combate Covid-19, gripa sezonieră și virusul sincițial, produs de Moderna, ar putea fi scos pe piață

Noul vaccin, pe care compania îl numește mRNA-1073, combină actualul vaccin Moderna cu un vaccin antigripal care este, de asemenea, în studii clinice, potrivit unui comunicat de presă. După ce acest demers a fost făcut public, acțiunile Moderna au crescut cu peste 5%.

Compania farmaceutică vizează ca la un moment dat să combine cu acest rapel vaccinurile pentru virusul respirator sincițial și pentru alte boli respiratorii, seruri la care încă lucrează.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (n.r. joi, 9 septembrie) anunțăm primul pas în noul nostru program de dezvoltare a unui vaccin contra bolilor respiratorii, prin crearea unui vaccin în doză unică format din combinația unui rapel împotriva Covid-19 și a unui ser împotriva gripei”, a declarat joi, Stephane Bancel.

De asemenea, Bancel a mai spus că se fac progrese în ceea ce privește lupta cu o serie de boli rare: ”Suntem pe deplin mobilizați în studiul nostru privind vaccinul împotriva cancerului. Credem că acesta este doar începutul unei noi ere a medicamentelor bazate pe informații”, a adăugat directorul companiei.

ADVERTISEMENT

”Credem că aceasta este o oportunitate foarte mare, dacă am putea aduce pe piață un rapel anual pan-respirator cu eficacitate ridicată”, a mai declarat oficialul Moderna, în timpul unei prezentări în fața investitorilor cu privire la medicamentele sale în curs de dezvoltare, conform Reuters.

Moderna lucrează la un vaccin anti-Covid pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani

Moderna a oferit actualizări cu privire la stadiul studiului în curs de desfășurare, în care se testează vaccinul anti-Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani.

ADVERTISEMENT

Studiul, în care se testează o doză de 50 de micrograme din vaccin, implică 4.000 de copii.

Vaccinul Moderna, care a primit în Statele Unite autorizare pentru utilizarea de urgență a două doze de 100 micrograme pentru persoanele de peste 18 ani, a cerut și autorizare pentru vaccinarea copiilor, mai scrie Reuters.

În același timp, compania a început deja studii clinice pentru un vaccin RSV la adulții vârstnici.

ADVERTISEMENT