News

Moderna solicită autorizarea folosirii vaccinului său pentru tinerii de 12-17 ani

Moderna solicită autorizarea folosirii vaccinului său pentru tinerii de 12-17 ani.
11.06.2021 | 13:28
Moderna solicita autorizarea folosirii vaccinului sau pentru tinerii de 1217 ani
ADVERTISEMENT

Astfel, Moderna a trimis deja o cerere pentru o autorizare de urgență către Agenția Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente, FDA, în care se cere validarea acestuia pentru imunizarea adolescenților de 12-17 ani.

Moderna solicită FDA autorizarea folosirii vaccinului său pentru tinerii de 12-17 ani

Anunțul a fost făcut chiar de companie, într-un comunicat, prin care se arată încrezătoare asupra efectelor pozitive pe care vaccinul le are asupra tinerilor, astfel că se dorește aprobarea vaccinului pentru adolescenți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, directorul Moderna a anunțat că deja a depus autorizații de utilizare la FDA, Agenția Statelor Unite pentru Medicamentele și Alimente.

„Suntem încântați să anunțăm că am depus la FDA o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinul COVID-19 pentru a fi utilizată la adolescenții din Statele Unite”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna.

ADVERTISEMENT

Vaccinul Moderna, eficient pentru tineri, conform unui studiu

El a mai spus și că vaccinul s-a dovedit a fi foarte eficient, făcând referire la un studiu derulat de companie încă din luna mai. Directorul a spus că au fost depuse asemenea autorizații de urgență și la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

De asemenea, Moderna a informat că autorizațiile urmează să fie depuse în întreaga lume, la instituțiile de reglementare.

ADVERTISEMENT

„Suntem încurajați că vaccinul Moderna COVID-19 a fost extrem de eficient în prevenirea infecției COVID-19 și SARS-CoV-2 la adolescenți.

Am depus deja autorizații la Health Canada și la Agenția Europeană a Medicamentului și vom depune la agențiile de reglementare din întreaga lume pentru această populație importantă de vârstă mai mică. Ne menținem angajamentul de a ajuta la încetarea pandemiei COVID-19”, a mai spus Stéphane Bancel.

ADVERTISEMENT

EMA evaluează deja folosirea vaccinului Moderna pentru imunizarea adolescenților

Mai mult, EMA a transmis deja că evaluează utilizarea vaccinului Moderna pentru prevenirea infecției cu coronavirus la tineri.

Momentan, vaccinul Moderna este autorizat doar pentru persoanele majore, iar prin acest demers se încearcă lărgirea nivelului de populație care poate beneficia de pe urma acestuia.

EMA a informat că este accelerat procesul de investigare a datelor din cererea făcută de Moderna, precum și datele din studiul efectuat asupra adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Copiii care au între 12 și 15 ani se pot vaccina în acest moment cu serul de la Pfizer, care a fost deja aprobat pentru imunizarea acestora. Dacă va fi validată și utilizarea Moderna, atunci și cei de 16 și 17 ani se vor putea vaccina.

ADVERTISEMENT