News

Moderna, studiu clinic pe copiii între 6 luni și 11 ani. Ce alte seruri sunt în teste pe copii

16.03.2021 | 18:59
Moderna studiu clinic pe copiii intre 6 luni si 11 ani Ce alte seruri sunt in teste pe copii
ADVERTISEMENT

Primii copii din faza 2/3 a studiului clinic de vaccinare pediatrică desfășurat de Moderna, au primit dozele de ser anti COVID. Studiul clinic, numit KidCOVE, va înscrie aproximativ 6.750 de copii în SUA și Canada cu vârste cuprinse între 6 luni și 11 ani.

În cadrul studiului clinic vor fi analizate diferite dozaje ale serului, în funcție de vârstă. Cele două doze vor fi administrate la distanță de 28 de zile, iar copiii vor fi monitorizați timp de 12 luni după cea de a doua doză.

ADVERTISEMENT

Moderna este primul producător de vaccin contra COVID care testează serul la copii sub 6 ani. Atât Moderna, cât și Pfizer au în desfășurare studii clinice la copii cu vârste cuprinse între 12 și 18, respectiv 16 ani. AstraZeneca a demarat recent un studiu clinic cu participanți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Johnson & Johnson plănuiește la rândul său un studiu clinic pentru intervalul de vârstă 12-18 ani.

Studiul clinic se va desfășura în două etape

Studiul clinic este împărțit în două părți. În prima parte, diferite dozaje ale vaccinului sunt testate la copii. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 1 an vor primi două doze de vaccin la o distanță de aproximativ 28 de zile, fie la un nivel de 25, fie la 50 sau 100 micrograme. Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 11 ani vor primi două doze de vaccin la distanțe de aproximativ 28 de zile la un nivel de 50 sau 100 micrograme.

ADVERTISEMENT

Constatările din prima parte vor fi utilizate pentru a determina ce doză va fi utilizată în partea a doua a studiului clinic. Acesta va fi extins pentru a include copii cărora li se administrează un placebo. Copiii vor fi urmăriți timp de 12 luni după a doua injecție.

Studiul urmărește siguranța și imunogenitatea vaccinului la această grupă de vârstă

Moderna realizează acest studiu clinic pentru a vedea dacă vaccinul protejează copiii de îmbolnăvire, potrivit site-ului de informații clinice al pacienților din studiul clinic, citat de CNN.

ADVERTISEMENT

„Suntem încântați să începem acest studiu de fază 2/3 al mRNA-1273 la copii sănătoși din SUA și Canada”, a declarat CEO-ul Moderna Stéphane Bancel într-un comunicat de presă. “Acest studiu pediatric ne va ajuta să evaluăm siguranța potențială și imunogenitatea vaccinului nostru candidat în această populație importantă de vârstă mai mică.”

Moderna nu este singurul vaccin contra COVID-19 testat în prezent la copii.

Pfizer/BioNTech are în desfășurare un studiu clinic al serului pe care îl produce la copiii cu vârsta între 12 și 15 ani. AstraZeneca a demarat de curând un studiu clinic cu participanți cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Johnson & Johnson plănuiește la rândul său un studiu clinic pentru intervalul de vârstă 12-18 ani.

ADVERTISEMENT