News

Lucrări ample de modernizare pentru Eforie Nord și Sud. Din vara aceasta, stațiunile ar putea concura cu Mamaia

Eforie Nord și Eforie Sud ar putea face concurență stațiunii Mamaia la vară, deoarece lucrările de modernizare sunt aproape de final, iar locuitorii sunt mulțumiți de ele.
23.01.2022 | 21:37
Lucrari ample de modernizare pentru Eforie Nord si Sud Din vara aceasta statiunile ar putea concura cu Mamaia
Lucrarile de modernizare pentru Eforie Nord și Sud sunt aproape de final. Sursa foto: captură Stirile Protv/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După ani de zile în care au fost lăsate în paragină, stațiunile din sudul litoralului încep să capete un alt contur. Unul modern, în care s-au investit bani europeni.

Se promite o finalizare a o parte a lucrărilor până la vară, toate acestea valorând în total, mai mult de 88 de milioane de lei. În Eforie Sud deja se văd schimbările.

ADVERTISEMENT

Lucrările de modernizare pentru Eforie Nord și Sud, făcute cu bani europeni

Faleza din Eforie Sud conține acum elemente moderne, după ce s-au demarat lucrări încă din anul 2018. A fost amplasat mobilierul urban, s-au făcut locuri de joacă pentru copii și urmează conectarea la iluminatul stradal.

Urmează a se extinde și plaja care acum nu are mai mult de zece metri lățime. Se dorește ca până în anul 2023 să aibă mai mult de 100 de metri, acum construindu-se diguri de protecție.

ADVERTISEMENT

Peste 22 de milioane de lei, bani europeni costă tot proiectul din Eforie Sud. Localnicii sunt mulțumiți că, după multă vreme, zona lor se face mai frumoasă.

 ”Foarte frumos, păi eu-s de aici. E foarte bine că a făcut ceva, s-a mișcat câte ceva.”, a declarat pentru Știrile Protv un localnic din Eforie Sud.

ADVERTISEMENT

Când va începe sezonul estival lucrările vor fi oprite temporar. Marius Stamat, directorul companiei care se ocupă de extinderea plajei, spune că locul va avea o lățime de 100-140 începând cu toamna lui 2022. În 2023, turiștii se vor putea bucura de soare, la malul Mării Negre, în Eforie Sud, a mai precizat Marius Stamat.

“Plaja va fi extinsă la lățimi între 100-140 m, începând din toamna anului 2022 (…) În 2023 turiștii vor putea face plajă”, a spus pentru aceeași sursă, Marius Stamat.

ADVERTISEMENT

Centrul stațiunii Eforie Nord, aproape gata

Și malurile lacului Belona se vor modifica, se vor transforma în alei de promenadă. Aproape este gata și centrul stațiunii Eforie Nord.

 “Stațiunea este într-o continuă dezvoltare, noi suntem foarte mulţumiţi ținând cont că ne desfășuram activitatea economică aici. Așteptăm cu nerăbdare ca proiectele să fie finalizate”, a declarat și Marius Cealera, proprietar de hoteluri.

Un localnic din Eforie Nord este și el încântat de ceea ce vede până acum.

“Orice dezvoltare e binevenită, mai ales că au făcut și șoseaua, și trotuarul și parcul. Eu locuiesc aici și mă bucur în fiecare zi”, a declarat localnicul.

ADVERTISEMENT